Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
en froskemann

Tema: Energi

Norsk dykkerhistorie med opprettelsen av NUI

Oppdatert: 13. mars 2024 Streaming

Hør historien om opprettelsen av Norsk Undervannsintervensjon AS (NUI) i Gravdal Bergen og hvordan de arbeidet med å fremskaffe kunnskap til å kunne gjennomføre sikrere dykking.

Kåre Segadal, Senior Rådgiver i NUI AS, leder oss gjennom historien og frem til i dag når dykking har blitt en forsvarlig og effektiv arbeidsmetode som er viktig for både energivirksomhet til havs og annen næringsvirksomhet.

Da offshorevirksomheten startet på Norsk sokkel for nesten 60 år siden, var det basert på erfaring fra Mexicogulfen og dykking var en helt nødvendig del. Det viste seg fort at de mye tøffere forholdene i Nordsjøen medførte uakseptabelt mange hendelser og ulykker også i forbindelse med dykkeoperasjoner og det var åpenbart behov for mer kunnskap for å gjøre disse sikrere.

Som et svar på dette ble det på initiativ fra Det Norske Veritas, opprettet en komité for å utrede et norsk laboratorium for simulering av havmiljø. Det oppstod en lokaliseringsdebatt, som Bergen kom seirende ut av, i det Stortinget stilte tomt til rådighet i Gravdal hvor NUI flyttet inn i 1977.

Tekna Olje og gass

Tekna Olje og gass er nettverket som holder deg oppdatert på det siste innenfor energisektoren. Møt andre som jobber med samme problemstillinger som deg selv og skaff deg ny innsikt og kompetanse gjennom å delta på kurs og arrangementer.
Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Les også