Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Tema: Bygg

Vårsleppet 2024 - Levetid på bergsikring

Oppdatert: 21. mars 2024 Streaming

Hvordan prosjektere og dokumentere løsninger som ivaretar langtidsstabiliteten i berganlegg? I alle prosjekter stilles det krav til levetid av konstruksjoner, herunder levetid til bergsikringen, men hvordan dokumenter man at levetiden til bergsikringen er ivaretatt?

Etter uttak av berg skjer det en kontinuerlig utvikling av stabiliteten grunnet spenningsomlagring samt forvitring av bergmassen.

  • Hva er egentlig teknisk levetid på de ulike bergsikringsmidlene?
  • Hva er erfaringen og hvordan kan det prosjekteres løsninger som ivaretar langtidsstabiliteten?

Dette er spørsmål vi diskuterer på det tradisjonsrike arrangementet Vårsleppet til NBG. Vi har invitert flere aktuelle foredragsholdere som presenterer ulike problemstillinger, bakgrunn for krav, hvordan ivareta kravene, samt nyere forskning på teknisk levetid av bergsikringsmidler.

Relaterte bærekraftsmål

Les også