Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Tunnelboring

Tema: Bygg

Fullt trøkk på Fjellsprengningsdagen

Tekst av Anne Grete Nordal Publisert: 24. nov. 2015

Det er stor interesse for årets Fjellsprengningskonferanse som arrangeres for 53. gang.

Stor påmelding på Fjellsprengningskonferansen 2015 i 27. og 28. november i Oslo vitner om stor aktivitet innen anleggssektoren rundt omkring i det ganske land.
Regjeringen har i høst bevilget ekstraordinære midler til vedlikehold og nye prosjekter. Mange store prosjekter er på gang. Det skjer for eksempel mye på ferjefri E39 mellom Kristiansand og Trondheim. Tunnelboremaskiner er igjen veldig aktuelt i Norge. I flere tunnelprosjekter skal det brukes slike. Dette gjelder både Røssavåg-prosjektet, Ulriken-tunnelene og Follobanen som snart skal i gang.
Det norske anleggsmarkedet er mer interessant enn noen gang for utenlandske entreprenører og leverandører. – Spesielt mange utenlandske selskaper har stands i forbindelse med Fjellsprengningsdagen, forteller Siri Engen i Tekna som er sekretariatsleder for konferansen.

Foruten mange innlegg om konkrete prosjekter, knytter det seg nok spenning til innleggene fra det nyetablerte Vegtilsynet og det statseide selskapet Nye Veier AS.

Torsdag kveld skal mer enn 700 deltakere, fra anleggsarbeidere til konserndirektører og professorer, tradisjonen tro, spise Erter, kjøtt og flesk og synge Nisser og dverger på Radisson Blu Scandinavia Hotell.

Fredag arrangeres Bergmekanikkdagen og Geoteknikkdagen med større påmelding enn på svært lenge. Totalt på de to dagene regner man med at vel 1000 fagfolk er innom. Det er Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF), Norsk Bergmekanikkgruppe (NBG) og Norsk Geoteknisk Forening (NGF) som står for programmet. Det er 53. gang Fjellsprengningskonferansen arrangeres.

Se hvilke andre aktiviteter og nettverk Tekna tilbyr innen fagområdet bygg og anlegg.

Les også