Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
TRE STORE UTFORDRINGER: Elisa Elmies ser tre utfordringer å jobbe spesielt mot framover. Foto: Privat.

Tema: IKT

Blir du bekymra av enkelte nyheter om data?

Oppdatert: 5. apr. 2021

– Det er mangfoldet i vår forente kunnskap som er styrkene til fagnettverkene.

– Som med alt annet, kan man bli motivert av å se hvor mange som også er interessert i dette og at det jobbes med mange av spørsmålene man kan være bekymra for når man leser nyheter om data.

Det sier Elisa Elmies som er en av flere tusen i fagnettverket.

Tekna Big Data er et faglig nettverk som gir deg mulighet til å:

  • Knytte kontakter på tvers
  • Få flere sparringspartnere
  • Holde deg bedre oppdatert innenfor big data.
  • Bli varslet om gratis webinarer og seminarer med dyktige fagfolk

Kanskje kan du også hjelpe andre til å holde seg oppdatert?

Dette er et nettverk som tilrettelegger for kunnskapsdeling og diskusjon, og engasjerer seg i relevante politiske høringer.  Blant annet har styret i Tekna Big Data engasjert seg i innspill til høringene om etterretningstjenestelov, hvor vi var svært skeptiske, og nasjonal strategi for kunstig intelligens.  

Vil du holde deg oppdatert på tema som stordata og kunstig intelligens?

Delta på Tekna Big Datas webinarer og seminarer! Nettverket er kun for medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta.

– I et fagfelt som endrer seg så fort er det flott om medlemmer kan bidra, det er mangfoldet i vår forente kunnskap som er styrkene til faggruppene

– Du får muligheter

Elmies er BI Developer i Storebrand Asset Management. Hun jobber i skjæringspunktet mellom databaser, rapportering, analyse og UX, med fokus på å presentere og visualisere data på en enkel og smart måte i Power BI. 

– Jeg er veldig interessert i konseptet Big Data, og hvordan man kan bruke informasjon på en innovativ, smart og trygg måte. Jeg anser nettsikkerhet, kapasitet og avhengighet/psyke som store utfordringer i dette fagfeltet, sier hun.

Les også: Det blir omtalt som vår nye gud - som ikke kan kontrolleres

Du kan komme med innspill

Elmies mener fagnettverket gir deg mulighet til å være det man ønsker og trenger om man interesserer seg.

– Du kan være en passiv deltaker, men også komme med innspill på hva slags saker som bør bli tatt opp eller bidra selv. I et fagfelt som dette som endrer seg så fort er det flott om medlemmer kan bidra, siden det er mangfoldet i vår forente kunnskap som er styrkene til fagnettverket, sier hun.

Tekna Big Data er kun for medlemmer og helt gratis og uforpliktende, men ønsker du å engasjere deg er det bare å henvende seg til noen i styret.  

Les også