Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Erlend Hermansen
Leder for Tekna Student Erlend Hermansen

Aktuelt

Toppmøte om studenters psykiske helse

Publisert: 26. mai 2021

-Studentenes psykiske helse er en veldig viktig sak for oss, og vi jobber for økte bevilgninger til dette, sier Erlend Hermansen, som er leder av Tekna Student.

Han var en av de inviterte deltakerne på det digitale toppmøtet som to statsråder gjennomførte i dag. Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim og helse- og omsorgsminister Bent Høie inviterte studenter, utdanningsinstitusjoner, samskipnader og helsetjenesten til møtet.

Alt for mange studenter sliter med ensomhet og vanskelige tanker, mens alt for få søker hjelp. Dette viser årets utgave av Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT).

-Koronapandemien har forsterket disse problemene, ikke minst for de nye studentene. Det har vært 14 måneder med lite sosial kontakt. Følgene av pandemien vil heller ikke forsvinne fordi alle får et stikk i armen, sa statsråd Henrik Asheim. Han annonserte et kommende forskningsprosjekt om studentenes psykiske helse.

-Pandemien har rammet skjevt. Vi må være oppmerksom på at studentene har de samme rettigheter som resten av befolkningen. Jeg er glad for at vi nå nærmer oss en mer normal hverdag, sa statssekretær Maria Jahrmann Bjerke fra Helse- og omsorgsdepartementet.

Tekna Student ønsker satsing

-Vi har tro på at de lokale studentsamskipnadene best kan utvikle gode tilbud, sier Hermansen. Tekna Student ønsker videre en ytterligere kartlegging av studentenes psykiske helse, for å undersøke i større grad hva som gjør at studentene sliter. Undersøkelser er også nødvendig for å kunne si noe om effekten av eksisterende tilbud, og justere der det er nødvendig. Tekna Student arbeider også for økte midler til studentfrivilligheten for styrking av det sosiale tilbud til studentene.

Se programmet for toppmøtet her

Forventer at studenters psykiske helse blir tatt på alvor

 

Les også