Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Marcus Steen Nitschke
Studentleder i Tekna Marcus Steen Nitschke mener Tekna-studentene er attraktive for mange bedrifter

Aktuelt

Dette bør du tjene i sommerjobben i 2023

Publisert: 15. nov. 2022

Er du student, søker etter relevant sommerjobb, og lurer på hva lønnsnivået bør være? Nå er Teknas veiledning for sommerlønn 2023 klar!

Hvert år lager Tekna lønnsstatistikk for sommerlønn. Over 10 000 studenter som har studert over ett år, og som har hatt en studierelevant sommerjobb, er spurt om timelønnen.  Statistikken for 2022 er nå klar, og basert på denne har Tekna laget en veiledning for timelønnen for sommerlønn 2023, basert på hvor i studieløpet du er.

I år var snittlønnen på sommerjobb mellom 215 og 251, avhengig av hvor i studieløpet man var. Neste år kan studentene i snitt forvente seg en timelønn på mellom 225 og 265 kroner.

- Vi lager denne statistikken, fordi vi ser at mange studenter og bedrifter er usikre på hva lønnsnivået og markedsprisen for studenter i relevant sommerjobb bør være på, sier studentleder Marcus Steen Nitschke.

Kan prate opp timelønna

Nitschke understreker at anbefalingen bare er veiledende, men samtidig et nyttig verktøy når man skal forhandle om sommerjobben.

- Dette er selvsagt ikke et nivå man har krav på, og lønna avhenger selvsagt av hvor relevant jobben er i forhold til utdanning og hvor lenge man har studert. Men vi ser at mange studenter har brukt statistikken og veiledningen til å få justert opp lønna, sier Nitschke.

Han mener veiledningen er spesielt nyttig nå som det er stor kamp om å rekruttere studentene.

-  Det er stor kamp om studentene i våre fag. Det utdannes for få, og det er veldig mange ledige jobber. Dette påvirker selvsagt også lønnsnivået på sommerjobbene. Stadig flere bedrifter rekrutterer nyansatte som fortsatt er studenter. I 2021 hadde 77 prosent av studentene jobb før studieslutt. Sommerjobbene er en fin arena for kandidatene til å vise seg fram, sier Nitschke.

I 2022 fikk en student med fire års studier i snitt 250 kroner i timen.  I 2023 er Teknas veiledning en timepris på 265 kroner.

TU: Dette blir lønnen for studenter i sommerjobb i 2023

Les også