Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Portrett av Erlend Aarsand

Aktuelt

Tekna støtter endring i innleieforskrift

Publisert: 28. nov. 2022

Regjeringen gikk i våres inn for å skjerpe regelverket for innleie av arbeidskraft. Fast ansettelse skal være hovedregelen. Nå åpner regjeringen i sitt høringsforslag for visse unntak for helsepersonell, og for konsulenter med spesialkompetanse.

 – Dette er fornuftig. Det er viktig at regelverket ikke får utilsiktede konsekvenser, og rammer arbeidstakere og seriøse arbeidsgivere unødvendig hardt, sier leder for arbeidsliv i Tekna Erlend Aarsand.

Tekna støttet i våres i hovedsak regjeringens foreslåtte innskjerpelse i innleie fra bemanningsbyrå, som gjør det vanskeligere for bedriftene å drive gjennom innleie i stedet for å ansette fast.

- Som fagforening er vi for en innstramming av bruk av innleide fra bemanningsbyrå. Hovedregelen skal være faste og direkte ansettelser hos en arbeidsgiver. Men samtidig er det viktig at vi ikke får et regelverk som er så vidt at det virker mot sin hensikt, og som treffer bredere enn sitt formål. Derfor er vi fornøyd med at regjeringen i sitt nye høringsforslag går inn for unntak for spesialistinnleie i forskriften, i forbindelse med funksjoner som ikke er vanlige driftsoppgaver, og som er avgrenset i tid, sier Aarsand.

Regjeringen peker på innleie til helse- og omsorgstjenesten, og til konsulenter med spesialkompetanse, som områder der det er behov for unntak.

- Tekna har blitt lyttet til, og dette er fornuftige justeringer. Øvre grense for innleie er satt til tre år, og hovedregelen skal være fast ansettelse. Målet er uansett at virksomhetene i størst mulig grad bygger egen kompetanse, sier Aarsand.

Les også