Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Lise Lyngsnes Randeberg

Aktuelt

Tekna støtter fastlegene

Publisert: 22. okt. 2020

Legeforeningen er i streik etter brudd med KS i forhandlingene om ny særavtale. Uenigheten dreier seg om arbeidsbelastningen til fastleger i form av pålagt legevakt. Tekna støtter legenes krav om å ha innflytelse på egen arbeidshverdag!

26.oktober gikk Legeforeningen til streik på grunn av uenighet med KS rundt arbeidsbelastningen i kommunehelsetjenesten og fastlegeordningen. Legeforeningen mener belastningen ved legevakt må bli mindre. 

- Tekna støtter legenes krav om å få kontroll over egen arbeidshverdag. Fastlegeordningen er førstelinjetjenesten i Helse-Norge, og vi kan ikke risikere å sette denne i spill ved å drive rovdrift på legene, sier Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg.

Legeforeningens krav inneholder fortsatt unntak fra arbeidsmiljøloven, men gir legene rett til å si nei til mer enn sju timers legevakt i uken (tilsvarende 28 timers beredskapsvakt).

Les også