Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Lars Olav Grøvik

Aktuelt

Tekna protesterer mot Hviterussland

Publisert: 21. apr. 2022

Tekna reagerer kraftig mot Hviterussland og regimets undertrykkelse av uavhengige fagbevegelser. - Vi har nå sendt protestbrev til regimet i Minsk, der vi protesterer mot en uakseptabel behandling av fagbevegelsen i landet, sier Tekna-president Lars Olav Grøvik.

I kjølvannet av krigen i Ukraina har Lukasjenko-regimet i Minsk strammet grepet om den frie fagbevegelsen i Hviterussland. Nylig ble 13 fagforeningsledere arrestert, etter å ha kritisert krigen. Flere hundre personer har vært offer for arrestasjoner, administrative straffer, trusler og press om å forlate fagbevegelsen.

Nå reagerer en samlet norsk og europeisk fagbevegelse på undertrykkelsen av de uavhengige fagforeningene i landet. Tekna er blant foreningene som har skrevet brev til regimet, og bedt om at undertrykkelsen stopper.

- Vi reagerer kraftig på det som vi oppfatter som en uakseptabel behandling av en fri og uavhengig fagbevegelse i Hviterussland, sier Grøvik.

Teknas protestbrev til Hviterussland

 

Les også