Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Teknas president Lars Olav Grøvik er opptatt av bærekraft.
Teknas president Lars Olav Grøvik er opptatt av bærekraft.

Aktuelt

Tekna med i UN Global Compact Norge

Publisert: 3. mai 2022

Tekna har nå sluttet seg til FNs organisasjon for et bærekraftig næringsliv.

-Vår forening er med dette blitt en del av verdens største bedriftsinitiativ for bærekraft, og FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv. Dette vil gi oss enda mer kraft og styrke i vårt daglige arbeid med bærekraft, sier Lars Olav Grøvik, som er president i Tekna.

Over 12 300 virksomheter i 160 land er medlemmer. I dag finnes det lokale UN Global Compact-nettverk i en rekke land på alle kontinenter, inkludert i Norge.

Ledestjerner

Da FNs daværende generalsekretær Kofi Annan lanserte UN Global Compact i 2000, var målet å skape en global bevegelse av ansvarlige og bærekraftige virksomheter, som skulle forme fremtidens næringsliv. Det har FN lykkes med, og i dag øker antall medlemsbedrifter i initiativet raskt. Stadig flere bedrifter melder seg inn i UN Global Compact for å være ledestjerner for fremtidens næringsliv.

Rapportering

Medlemmer av UN Global Compact forplikter seg til å levere inn en samfunnsansvarsrapport hvert år, for å vise virksomhetens fremgang. Rapporten dekker sosiale, økonomiske og miljømessige forhold. Utgangspunktet er UN Global Compacts ti prinsipper om menneskerettigheter, antikorrupsjon, arbeidsliv, miljø og ansvarlig drift av virksomheten. Rapporten skal løfte frem virksomhetens engasjement for samfunnsansvarlig drift.

Dette er UN Global Compact

Dette mener Tekna om klima, miljø og energi

 

Les også