Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Tekna-president Lars Olav Grøvik er opptatt av bærekraft.

Politisk

Tekna-gjennomslag om Ocean Space Centre

Publisert: 8. juni 2022

Regjeringen snur om Ocean Space Center i Trondheim, slik at byggingen forskningssenteret går i henhold til tidsplanene. Dette er et viktig gjennomslag, som Tekna har kjempet for, sier Tekna-president Lars Olav Grøvik.

Regjeringen foreslo i sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett å utsette prosjektet. Dette utløste kritikk fra flere hold, blant annet Tekna.

- Det er godt at regjeringen kom til fornuft og snudde under behandlingen av saken i Revidert nasjonalbudsjett. Forslaget om å utsette Ocean Space Center kunne slått beina under regjeringens egen ambisjon for havområdet med økt fornybar energiproduksjon, eksport og vekst i havnæringene og bedrifter langs hele kysten, sier Tekna-president Lars Olav Grøvik.

Tekna fryktet at en utsettelse, som regjeringen i utgangspunktet gikk inn for, kunne satt hele prosjektet i fare.

- Dette er et senter som skal sikre norsk teknologiutvikling og industrialisering i det grønne skiftet. Tekna har i en årrekke kjempet for å få senteret i Trondheim på plass, og tror det vil være avgjørende for norsk maritim satsing og grønn omstilling framover, sier Grøvik.

Positivt om forskning

Regjeringen tar også initiativ ovenfor Stortinget om å gi Forskningsrådet en midlertidig mulighet til å flytte penger på tvers av poster i budsjettene sine frem til 2024. Dette er noe Tekna har etterlyst.

- Det vil gi rom for å gjennomføre tildelingene som Forskningsrådet skal gjøre de nærmeste månedene, sier Grøvik.

Les også