Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Rebekka Lie ute og smiler
-Jeg er fornøyd for at studenter også inkluderes i denne ordningen som vil bidra til å lette hverdagen til studenter som sliter økonomisk, sier Rebekka Lie

Aktuelt

Lønnskompensasjon til permitterte studenter

Publisert: 16. apr. 2020

Den nye lønnskompensasjons ordningen for permitterte er klar. Studentleder i Tekna, Rebekka Lie, er fornøyd med at permitterte studenter som ikke i utgangspunktet ikke har rett til dagpenger, også vil få lønnskompensasjon med den nye ordningen.

Studenter vil motta lønnskompensasjon i 18 dager. I ordningen reduseres arbeidsgivers lønnsplikt til to dager, og kompensasjon til permitterte sikres i 18 dager etter at arbeidsgiver har betalt for de to første dagene. Ordningen gjelder alle som berøres av kuttet i arbeidsgiverperioden.

-Jeg er fornøyd for at studenter også inkluderes i denne ordningen som vil bidra til å lette hverdagen til studenter som sliter økonomisk, sier Lie.

Krisepakke på 1 milliard til studenter

Sammen med krisepakken til studenter på 1 milliard ekstra, tror Lie at dette vil hjelpe studenter i en vanskelig økonomisk situasjon.

Regjeringen varslet i slutten av mars at de bevilger en milliard ekstra til studentene. Den skal sikre at anslagsvis rundt en tredel av de såkalte koronalånene kan omgjøres til stipend. 

– Jeg er veldig fornøyd. Stortinget viser at de ser og lytter til studentene, og verdsetter studentenes innsats i arbeidslivet, sier hun.

Den nye ordningen åpner for at studenter som krysser av på en egenerklæring om at de har dokumentert tapt inntekt på grunn av koronakrisen, vil få 8000 kroner av de ekstra 26 000 kronene som studenter med inntektsbortfall kan søke om, omgjort til stipend. Dette utgjør i overkant av 30 prosent.

– Vi er fornøyd med at regjeringen har snudd i denne saken og nå tilbyr ekstra stipend til studenter som sliter økonomisk, sier studentlederen.

Les hele saken her

Les også