Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Rebekka Lie ute og smiler
SVÆRT FORNØYD: Rebekka Lie er veldig fornøyd med den nye krisepakka. Foto: Mikkel Moe

Politisk

Får 1 milliard: – Jeg er veldig fornøyd

Tekst av Sondre Tallaksrud Publisert: 31. mars 2020

Regjeringen snur, studentene får stor krisepakke.

Regjeringen varslet tirsdag 31. mars at de bevilger en milliard ekstra til studentene. Den skal sikre at anslagsvis rundt en tredel av de såkalte koronalånene kan omgjøres til stipend. 

Rebekka Lie, lederen for Tekna Student, er positivt innstilt til summen.

– Jeg er veldig fornøyd. Stortinget viser at de ser og lytter til studentene, og verdsetter studentenes innsats i arbeidslivet, sier hun.

Regjeringen meldte 03. april at studenter som krysser av på en egenerklæring om at de har dokumentert tapt inntekt på grunn av koronakrisen, vil få 8000 kroner av de ekstra 26 000 kronene som studenter med inntektsbortfall kan søke om, omgjort til stipend. Dette  utgjør i overkant av 30 prosent.

– Vi er fornøyd med at regjeringen har snudd i denne saken og nå tilbyr ekstra stipend til studenter som sliter økonomisk, sier student-lederen.

Glad regjeringen snudde

Hun var nemlig svært skuffet over at forrige studentpakke kom som lån. Regjeringen tilbydde da studentene et ekstralån på inntil 26 000 kroner dersom de ble permittert.

– Vi ser at løsningen bare medfører økt gjeldsbelastning for en allerede svært utsatt gruppe.  

– Studentene har bidratt til samfunnet på samme måte som andre arbeidstakere, og må da få samme støtte for å takle denne krisa.

Håper på enda mer

Selv om hun nå er fornøyd med regjeringens nye tiltak, mener hun det er én gruppe studenter som fortsatt må få flere midler til rådighet.

– Jeg er veldig fornøyd med at Stortinget imøtekommer studentene nå og dette er et skritt i riktig retning. Men nå forventer jeg at det også kommer en opptrapping også for de studentene uten sommerjobb, sier hun.

Les også