Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Leder for Forum for Teknologi og utviklingsarbeid Ryan Anderson og Tekna-president Elisabet Haugsbø deltok i seminar om gjenoppbygging av Ukraina.

Aktuelt

Stor støtte til sivil gjenoppbygging av Ukraina

Publisert: 25. okt. 2023

Hvordan skal Ukraina bygges opp igjen etter krigen ? Og hvordan kan norsk kompetanse, teknologi og kapital bidra i gjenoppbyggingen?

Onsdag 25.oktober inviterte Norad, i samarbeid med Tekna, Norsk-ukrainsk handelskammer, Forum for Teknologi og utviklingsarbeid og NHO, til seminar om gjenoppbyggingen av Ukraina.

Blant de rundt 200 deltakerne var representanter fra næringslivet, myndigheter og Den europeiske bank for gjenoppbygging og utvikling.  Sistnevnte er den største institusjonelle investoren i Ukraina. På seminaret presenterte banken sine aktiviteter i Ukraina, og hvordan Norge best kan bidra.

– Det er gledelig at ønsket om å støtte Ukraina i gjenreisingen er så sterkt i Norge, og blant bedrifter og arbeidstakere.  I Tekna har vi lange tradisjoner med utviklingsarbeid, og for å tilrettelegge for at norske eksperter og miljøer kan bidra i og med land som trenger støtte, sier president i Tekna Elisabet Haugsbø.  

Ukraina har et mål om å «Build Back Better» - gjenoppbygge til noe bedre, og sikre en bærekraftig utvikling. Norge er en av de største bidragsyterne til sivil gjenombygging i Ukraina, blant annet gjennom Nansen-programmet.

– Det er viktig at vi ser på hvordan tilgjengelige finansielle instrumenter på en best mulig måte kan få tatt i bruk både ukrainsk og norsk ekspertise og teknologi i gjenoppbyggingen, sier Haugsbø.

Hun påpeker at Tekna har støttet Ukraina finansielt, og gjennom den europeiske fagforbundssammenslutningen IndustryAll Europe.

– Vi kommer til å støtte Ukraina videre i gjenoppbyggingen av infrastrukturen i landet, og ønsker også å støtte våre kolleger i de ukrainske fagforeningene i arbeide med å etablere et godt trepartssamarbeid i landet, sier hun.

Forum for teknologi og utviklingssamarbeid (FTU) var en av medarrangørene av seminaret. Dette har siden 1978 jobbet for å fremme innovasjon, teknologi og vitenskap i utviklingsarbeid. Forumet er en tilknyttet forening i Tekna.

Les også: 

Tekna gir 300 000 til Ukraina

Tekna fordømmer Russlands angrep på Ukraina

Tekna gir 200 000 til Ukraina

Jobber i Kyiv. Sirener en del av hverdagen.

 

 

 

 

 

 

Les også