Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Marcus Steen Nitschke
Det neste året skal vi i ringen med politikere, fremme Tekna student sine viktige politiske saker og bidra til positive endringer for studenter over hele landet, sier den nye studentlederen i Tekna

Aktuelt

Marcus er Teknas nye studentleder

Publisert: 7. feb. 2022

Marcus Steen Nitschke er 25 år og studerer mikroelektronikk og sensorteknologi på UiO. I helgen ble han enstemmig innstilt som Teknas studentleder under studentenes årsmøte.

- Jeg vil takke årsmøtet og resten av Tekna student for tilliten.  Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben som leder for Tekna-studentene det neste året, sier Nitschke.

Erfaring fra studentpolitikk

Nitschke har allerede ett år bak seg som nestleder i Teknas studentutvalg. Han har også erfaring fra både Elevorganisasjonen og ungdomspolitikken. Han ønsker nå å bruke disse erfaringene til å øke det politiske engasjementet til Tekna student og bidra til synlighet i mediene.

- Jeg brenner for studentpolitikk og ønsker å være med å gjøre en forskjell. Det neste året skal vi i ringen med politikere, fremme Tekna student sine viktige politiske saker og bidra til positive endringer for studenter over hele landet, sier han.

Lover utestemme

På årsmøtet ble Tekna students prioriterte oppgaver vedtatt. Blant dem var både studentøkonomi og psykisk helse – to saker som Tekna har markert seg i allerede, og som blir viktige også for det nye studentutvalget.

- Tidligere Studentutvalg har synliggjort at vårt engasjement nytter og skaper resultater. Riktig påvirkning av vippepartiene på Stortinget har vist oss at lån kan bli til stipend, og at 10 måneders studiestøtte kan bli til 11. Man må bare rope høyt nok. Og vi skal ikke bruke innestemme i det kommende året, lover Nitschke.

Gleder seg til å jobbe politisk

Den nye lederen for Tekna student gleder seg til å lede et nytt Studentutvalg i arbeidet for Tekna students hjertesaker. Han ser frem til et fruktbart samarbeid med president Lars Olav Grøvik, og er tydelig på at han ønsker å gjøre en forskjell for Teknas 14 000 studentmedlemmer.

- Vi skal være en klar, tydelig og høy stemme i studentpolitikken. Jeg vil at studentutvalget skal kjenne det krible i magen for sakene vi jobber for. Jeg tror dette blir skikkelig gøy, og jeg gleder meg til å bidra til å løfte denne organisasjonen opp og frem, avslutter han.

Teknas nye Studentutvalg består av

  • Leder, Marcus Steen Nitschke, UiO
  • Nestleder, Dorthea Bruås, NMBU
  • Medlem, Karen Margrete Tjeltveit Øye, UiT
  • Medlem, Markus Woxholt, NTNU
  • Medlem, Christoffer Røneid, NTNU
  • Medlem, Susanne Dahle, NMBU
  • Medlem, Ragnhild Vehusheia, UiA
  • Medlem, Silje Stokstad, UiA

Les også