Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
NAV logo over inngangen
Lønnskompensasjon: NAV har utviklet en løsning der arbeidsgiver rapporterer inn den manglende informasjonen.

Aktuelt

Lønnskompensasjon for permitterte

Publisert: 11. juni 2020

Lønnskompensasjonsordningen fra Nav er klar. Arbeidsgiver skal rapportere inn nødvendige opplysninger. -Dette må prioriteres, sier Katrine Olsson, som er rådgiver i Tekna.

Etter at arbeidsgiver har rapportert inn informasjon til NAV, skal pengene være inne på konto. Dette er en utbetaling tilsvarende 18 dagers lønn inntil 6G. I den nye løsningen skal arbeidsgiver rapportere inn informasjon om permittering, og lønnen til ansatte. Du skal bli varslet av NAV når arbeidsgiver gjør dette.

NAV lover at pengene skal være inne på kontoen din innen tre virkedager. Dersom du har fått forskudd på dagpenger, skal ikke dette trekkes fra lønnskompensasjonen, skriver etaten på sine nettsider.

Ny løsning

Lønnskompensasjonen skulle egentlig vært klar i mai, men ble forsinket. I stedet for at den permitterte selv søker, har NAV utviklet en løsning der arbeidsgiver rapporterer inn den manglende informasjonen.

I følge arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng er det nå viktig at arbeidsgiverne gjør det de nå skal, slik at NAV raskt får utbetalt pengene.

-Arbeidsgiver må prioritere å få inn disse opplysningene - de ansatte har allerede ventet lenge på sine penger, sier Olsson. - Tillitsvalgte bør be arbeidsgiver informere de ansatte når de har sendt inn opplysninger til NAV, så vet de at penger er på vei, sier hun.

 

Les også