Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Portrett av Rune Frøyland
Forhandlingene ved sykehusene utsettes på grunn av streiken i frontfagene.

Aktuelt

Lønnsforhandlingene i sykehusene er utsatt

Publisert: 18. apr. 2023

Partene er enige om å utsette forhandlingene til streiken i frontfaget er over og frontfagsresultatet er klart.

Akademikernes forhandlinger med Spekter skulle etter planen startet onsdag denne uken.

-- Akademikerne i sykehusene har frie lokale forhandlinger i det enkelte sykehus og vi er således ikke avhengig av en frontfagsramme for å starte forhandlingene. Gitt situasjonen vurderer vi det likevel som hensiktsmessig å utsette forhandlingene, sier fungerende forhandlingsleder i Akademikerne helse Rune Frøyland.

Tariffoppgjøret i sykehusene skiller seg fra de andre offentlige oppgjørene. De sentrale partene Akademikerne og Spekter starter forhandlingene, men uten at det avtales noen ramme sentralt. Den sentrale åpningen av oppgjøret følges av frie kollektive lokale forhandlinger for hver enkelt forening ved hvert enkelt helseforetak. De sentrale partene møtes igjen når de lokale forhandlingene er over for å oppsummere protokollene fra forhandlingenes ulike trinn, løse eventuelle lokale uenigheter og formelt avslutte oppgjøret.

 

Les også