Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Forhandlingsleder Anne-Karin Rime og Anne-Kari Bratten fra Spekter ble enige i de innledende sykehusforhandlingene tirsdag kveld.

Aktuelt

Akademikerne og Spekter enige i de innledende sykehusforhandlingene

Publisert: 10. apr. 2024

– Vi er fornøyde med å ha kommet til enighet i de innledende forhandlingene, sier forhandlingsleder for Akademikerne helse, Anne-Karin Rime.

Tirsdag startet lønnsforhandlingene for de sykehusansatte. De innledende forhandlingene markerer oppstarten av hovedoppgjøret 2024. 

I oppstartsmøtet fremhevet Rime viktigheten av at sykehusene er attraktive arbeidsplasser for akademikere, i en situasjon med store rekrutteringsutfordringer. 

– Lønnsforhandlingene er det viktigste verktøyet sykehusene nå har for å sikre riktig kompetanse. Vi forventer at våre medlemmer får en reallønnsvekst i årets oppgjør. 

– Frontfaget er ikke en fasit

Rime benyttet også anledningen til å minne om at resultatet i frontfaget ikke er fasit for forhandlingene i helsesektoren.

– Det er lønnsutviklingen i frontfaget over tid som er normgivende, ikke anslaget hvert år, poengterer hun. – Vi forutsetter at det føres reelle, frie forhandlinger ute i sykehusene. 

Akademikerne har i forhandlingene fremmet krav om tilrettelegging for hjemmekontor for ansatte i helseforetakene. Partene er enige om at dette kan tas opp lokalt i foretakene. Videre er partene enige om at de regionale helseforetakene og Akademikerne skal ha dialog om hvordan man kan motvirke diskriminering.

Partene har også diskutert tilgang til lønnsdata i forbindelse med de lokale forhandlingene og praktiseringen av bestemmelsen om lønnssamtale for de ansatte.

Viktige datoer

Datoer for videre forhandlinger ble avtalt. 

Frist for oppstart av lokale forhandlinger for foreningene, med unntak av Legeforeningen, er 15. mai, med forhandlingsfrist 7. juni. 

Det videre forhandlingsløpet for Legeforeningen og Spekter avtales senere.

 

 

Les også