Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonbilde av en PC hvor det er et videomøte med flere deltakere på.

Aktuelt

Gjennomføring av digitale årsmøter i Tekna

Tekst av Espen Nilsen Publisert: 2. feb. 2021

I 2021 vil årsmøter i Tekna bli gjennomført digitalt. Her kan du lese mer om hvordan dette i praksis gjøres.

Det stiller krav om at deltakere som skal ta ordet i møtet må ha en pc eller nettbrett med mikrofon (og helst også kamera). I tillegg må man registrere seg i et eget årsmøtesystem (GoPlenum). Dette systemet brukes til å blant annet ta ordet og delta i voteringer.

Videomøte på Teams

Vår plattform for videosamtaler og videomøter er Microsoft Teams, og det er her de digitale årsmøtene holdes. De som er påmeldt får kobling til møterommet tilsendt.

Skjermdumå som viser hva man må velge i innlogging til Teams, rød markering rundt "Fortsett i denne nettleseren, krever ingen nedlasting eller installasjon.".
Du kan velge å delta rett i nettleseren, eller laste ned Teams som eget program på din PC.

Trykk på koblingen som du får tilsendt på epost. Er du kjent med Microsoft Teams så er veien enkel herfra. Om du ikke har dette installert fra før eller er på en enhet uten programmet er det anbefalt å åpne/fortsette i nettleseren. 

Om man ønsker å ta ordet i møtet forutsetter det at man har en fungerende mikrofon på enheten man bruker. Kamera er også fint å bruke, om man har det.

Alle må respektere ordstyrer i møtet. Den beste måten å gjøre det på er å skru av sin mikrofon (og kamera) når man er i videomøtet og ikke forstyrre de andre deltakerne.

Årsmøtesystemet GoPlenum

For Tekna er det avgjørende å sikre at det kun er medlemmer som deltar i våre digitale årsmøter. I prinsippet kan hvem som helst med en lenke komme seg inn i et Teams-møte, men det vil kun være medlemmer som kan ta ordet og stemme. Dette sikrer vi oss ved at vi under årsmøtet bruker GoPlenum. Som påmeldt medlem til årsmøtet vil du få tilsendt en SMS med kobling til dette. Du må registrere deg med brukernavn (din gyldige epostadresse) og lage et passord. Deretter har du som årsmøtedelegat tilgang til systemet.

I GoPlenum fremmer du forslag, ber om innlegg og replikk, og avgir stemme i eventuelle voteringer (både i sak og personvalg). Om det ikke er andre forslag som kommer opp i årsmøtet er stillhet å regne som akklamasjon.

Du kan bruke programmet i nettleser på pc/mac, på et nettbrett eller på mobilen. Det er lurt å ha dette på en separat skjerm, det vil si at du har Teams på en skjerm og GoPlenum på en annen (nettbrett eller mobil).

Om du vil bruke nettleser kan du gå til denne adressen: tekna.goplenum.com

Vil du bruke appen på mobil (noe som vi kan anbefale) søker du etter GoPlenum.

imagefddys

Les også