Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Sonia Monfort Roedelé, forhandlingsleder i Akademikerne

Aktuelt

Forhandlingene i Samfunnsbedriftene er i gang

Publisert: 1. juni 2021

– Vi forventer reelle lokale forhandlinger og en klar reallønnsvekst for våre medlemmer i samfunnsbedrifter som går bra, sier Akademikernes forhandlingsleder Sonia Monfort Roedelé.

I formiddag starter de sentrale forhandlingene i Samfunnsbedriftene. Tariffområdet består av kommunale og interkommunale selskaper som løser samfunnsoppgaver innen blant annet helse, omsorg, energi, renovasjon, vann og avløp, brann- og redning, IKT og samferdsel. Mange av Akademikernes medlemmer har samfunnskritiske funksjoner og har bidratt til at disse er opprettholdt også i koronaåret.

– Det er stor rift om høyt kvalifiserte arbeidstakere. Samfunnsbedriftene må bruke oppgjøret til å verdsette kunnskap og ivareta fagmiljøer de trenger for å løse oppdraget sitt, sier Roedelé.

Akademikerne går til forhandlingsbordet med krav om frie lokale forhandlinger i tråd med tariffavtalen, og forventninger om reallønnsvekst lokalt.

– Lønn må brukes som et aktivt virkemiddel både for å rekruttere og beholde arbeidstakere, sier Roedelé.

Det er viktig for Akademikerne at lønnsdannelsen skjer lokalt og at det ikke legges inn sentrale føringer for de lokale forhandlingene for organisasjonens medlemmer i tariffområdet.

Fristen for å komme til enighet er onsdag 2. juni kl 24.

Les også