Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Sonia Monfort Roedelé, forhandlingsleder i Akademikerne

Aktuelt

Enighet mellom Akademikerne og Samfunnsbedriftene

Publisert: 1. juni 2021

- Vi er tilfredse med at lønnsforhandlingene vil gjennomføres i den enkelte virksomhet. Det gjør at Samfunnsbedriftene kan bruke lønn for å beholde og rekruttere dyktige medarbeidere, sier forhandlingsleder i Akademikerne, Sonia Monfort Roedelé.

Akademikerne og de andre forhandlingssammenslutningene ble tirsdag ettermiddag enige med Samfunnsbedriftene. Avtalen innebærer for Akademikerne at det skal gjennomføres lokale kollektive forhandlinger uten sentrale føringer for våre medlemmer i gruppe 2 i år.

Tariffområdet består av kommunale og interkommunale selskaper som løser samfunnsoppgaver innen blant annet helse, omsorg, energi, renovasjon, vann og avløp, brann- og redning, IKT og samferdsel.

Mange av Akademikernes medlemmer har samfunnskritiske funksjoner og har bidratt til at disse er opprettholdt også i koronaåret.

- Vi har en forventing om at medlemmene sikres en klar reallønnsvekst i de lokale forhandlingene, sier Roedelé.  

Årets lønnsoppgjør er et mellomoppgjør der det bare forhandles om økonomi. For øvrige grupper uten akademisk utdanning ble det enighet om en sentral ramme på 2,82 %.

Les også