Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Terje Hassel foran Tekna-bauta ved Norsk Teknisk Museum

Blir du Teknas bauta-sjef?

Publisert: 28. mai 2024

Er sommerferien fortsatt ikke spikra? Frykt ikke – Tekna Oslo avdeling setter 1. juni i gang med en uhøytidelig sommerkonkurranse hvor du kan besøke 18 Tekna-bautaer, spredt over hele landet.

Tekna reiser bautaer rundt omkring i landet for å hedre store og samfunnsnyttige bragder av nasjonal betydning innen forskning, teknologi og realfag. I skrivende stund er hele 18 bautaer reist, bokstavelig talt fra Kirkenes i nord til Lindesnes i sør.

Enkel konkurranse

-Sommerkonkurransen er enkel: Alle som registrerer bautabesøk i perioden 1. juni – 1. september, er med i konkurransen, sier Terje Hassel, som er leder for Bautakomiteen i Teknologihistorisk gruppe i Tekna Oslo avdeling.

Nærmere informasjon om konkurransen finner du på QR-koden på hver enkelt bauta. Ta et bilde av deg selv foran bautaen som viser hvilken bauta du besøker, og send det inn til oss via opplysningene du får på QR-koden.

-Vi trekker tre tilfeldige vinnere blant alle deltakerne. Jo flere bautaer du besøker, desto flere vinnersjanser har du, sier han. Vinnerne får hver sin fine Tekna-tursekk fra Norrøna. 

Her er bautaene

Her er oversikt over alle Tekna-bautaene.

Konkurransen er en del av markeringen av Tekna Oslo avdelings 150-årsjubileum. Den varer fram til 1. september.

Arbeidet med å reise Tekna-bautaer drives fram av en komite som oppnevnes av Teknologihistorisk gruppe i Tekna Oslo avdeling.

Tekna 150år logo

Bli med og feire jubileumsåret!

Tekna ble opprettet i 1874. Vi feirer 150 år med ingeniørbragder. 
Følg med på jubileumsaktiviteter gjennom jubileumsåret: Tekna.no/150.

Les også