Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Tekna 150 år!

I 2024 er Tekna 150 år. 150-årsjubileet skal markeres over hele landet; noe nasjonalt, noe regionalt og mye lokalt. Her vil vi legge ut nasjonale og lokale aktiviteter, mer informasjon kommer.

Siden Tekna ble opprettet i 1874, har verden og Norge gått gjennom vanvittige forandringer. Ingeniørbragder har ledet til verdiskapning i hele landet, og Teknas medlemmer har vært pådrivere for utviklingen. Det skal vi fortsette med! På hver enkelt arbeidsplass, når vi møtes for å lære noe nytt – og ved å spre realfagsglede til nye generasjoner. For det er sammen vi får til det ingen enkeltmennesker kan. 

Teknas historie gjennom 150 år

Gjennom jubileumsåret vil vi publisere 52 artikler som går igjennom vår historie, fra slik alt startet, til i dag. Du kan også søke i vårt historiske arkiv over alle medlemspublikasjoner, som har blitt digitalisert. 

bilde i svart hvit, en mann, Peter Andreas Blix står lener  seg mot stavkirken

Bli kjent med medlemmene

Bli kjent med noen av våre medlemmer og de spennende teknologiene de jobber med i dag.

Heidi Berg

Jubileumsgave

Tekna feirer 150 år med å gi hvert av landets 13 vitensentre 150.000 kroner.