Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Bilde av Lars Olav Grøvik president i Tekna

Politisk

Bekymret for konsekvensene av situasjonen i Forskningsrådet

Publisert: 12. mai 2022

Tekna frykter den økonomiske situasjonen i Forskningsrådet vil få konsekvenser for norsk forskningsinnsats. – Uavhengig av Forskningsrådet er det avgjørende at vi holder forsknings- og innovasjonstakten oppe, sier Tekna-president Lars Olav Grøvik.

Tekna-presidenten er urolig dersom en stans i tildelingene fra Forskningsrådet vil gå utover forskningsinnsatsen på lengre sikt.

- Vi er i en usikker tid, med krig, energikrise, prisstigning og utsikter til høyere renter. Da er det viktig at bedriftene stimuleres til å holde innovasjonstakten oppe, blant annet gjennom forskning, sier Grøvik.
Han mener det er viktig at regjeringen og det nye styret i Forskningsrådet får orden på situasjonen, slik at forskningen kommer på bena raskt.

- Vi må ikke sette oss i en situasjon der manglende midler til forskning får negative konsekvenser for næringslivet, innovasjonen og omstillingen vi skal gjennom, sier Grøvik.

 

Les også