Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Kari Tønnesen Nordli
– Dette legger til rette for en god lønnsutvikling for våre medlemmer, sier Kari Tønnessen Nordli, leder for Akademikerne stat.

Aktuelt

Akademikerne enige med staten

Publisert: 29. apr. 2023

Resultatet betyr en samlet økonomisk ramme på 5,2 prosent. Nå skal de lokale partene forhandle om fordelingen av midlene lokalt

Akademikerne kom til enighet med staten fredag ettermiddag. Akademikerne forhandler for rundt 42 500 høyt utdannede, og er den største hovedsammenslutningen i staten.

– Dette legger til rette for en god lønnsutvikling for våre medlemmer, og vi er fornøyde med resultatet. Resultatet er viktig for at staten skal fortsette å være en attraktiv arbeidsplass for høyt utdannede – og ikke taper konkurransen mot privat sektor, sier Kari Tønnessen Nordli, leder for Akademikerne stat.

Historisk høy pott

Den økonomiske rammen på 5,2 prosent er på linje med resultatet i frontfagsoppgjøret. De lokale partene i hver virksomhet skal nå gjennom lokale, kollektive forhandlinger bli enige om fordelingen av 5,3 prosent gjeldende fra 1. mai.

– Dette betyr en historisk høy pott. Lokale forhandlinger er viktig for Akademikerne. Det er på den enkelte arbeidsplass man best kjenner sine utfordringer og behov, og da må de lokale partene kunne bruke lønnsforhandlingene for å sikre nødvendig kompetanse. I forhandlingene kan partene velge å gi generelle tillegg, individuelle eller tillegg til spesifikke grupper, sier Tønnessen Nordli.


– Dette betyr en historisk høy pott. Lokale forhandlinger er viktig for Akademikerne.

Lokale penger avgjørende

Forhandlingsleder i Tekna Linn Guste-Pedersen er også fornøyd med resultatet. 

– Aldri før har det vært avsatt så mye penger til lokale forhandlinger i de statlige virksomhetene. Dette gir lokale tillitsvalgte og ledere en mulighet til å finne gode løsninger tilpasset den enkelte statlige virksomhet. Det at staten har gått bort fra sitt krav om sentrale tillegg på vår avtale har vært helt avgjørende for å komme til enighet i årets mellomoppgjør, sier hun.

Guste-Pedersen mener årets oppgjør gir de lokale parter mulighet til å bruke lønn som et personalpolitisk hjelpemiddel.

 

Protokoll 2023

Les også