Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Jan Egeland

Aktuelt

Peiling på verden med Jan Egeland

Oppdatert: 4. des. 2023 Streaming

Jan Egeland, generalsekretær i Flyktninghjelpen, kom for å gi oss en oppdatering på globale konflikter og utfordringer akkurat nå.

Jan Egeland har gjennom store deler av sin karriere arbeidet med menneskerettigheter, konfliktløsning og nødhjelp.

Han kom til Tekna for å fortelle mer om hva som skjer i verden, hvilke kriser og utfordringer står vi ovenfor, hvordan vi kan løse dem og veien videre. På agendaen er også hvordan teknologisk og naturvitenskapelig kunnskap og kompetanse er viktig for å klare å møte de store globale utfordringene vi står overfor i årene som kommer.

Jan Egeland har blitt intervjuet av Tekna Magasinet, der han ser et stort potensial for bidrag fra teknologer.

Om Jan Egeland

Fra 2003 til 2006 var Jan Egeland FNs undergeneralsekretær for humanitære saker, og organisasjonens nødhjelpskoordinator. Han var i disse årene ledende i arbeidet med å effektivisere internasjonalt hjelpearbeid i store, akutte kriser og utarbeidet FNs reform av det humanitære systemet i 2005. Senere ble han direktør for Norsk Utenrikspolitisk institutt (NUPI) i Oslo, før han tok stillingen som Europa-direktør i Human Rights Watch. Herfra kom han til Flyktninghjelpen.

Fra 1990 til 1997 var Egeland statssekretær i Utenriksdepartementet. På 1990-tallet var han FNs spesialutsending til fredsforhandlingene i Colombia. Egeland har også vært generalsekretær for Norges Røde Kors, hatt flere ledende posisjoner i Amnesty International og sitter i styret til International Crisis Group.

Relaterte bærekraftsmål