Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Kimiya Sajjadi, Masa Paunov og Heidi Robertson
Kimiya Sajjadi, Masa Paunov og Heidi Robertson snakker alle om mangfold i det norske arbeidslivet i podkasten

Råd og tips

Minoritetsstress: Trygghet til å være seg selv på jobb

Publisert: 29. sep. 2021 Podkast

Kanskje føler du deg norsk, men opplever at den norske kollegaen din snakker engelsk til deg ved kaffemaskina? Kanskje har du kjæreste av samme kjønn, og synes det prikker litt ekstra i kroppen når du på lønnspilsen blir spurt om hva mannen din jobber med, du har jo giftering? Kanskje drikker du ikke lønningspils? Kanskje har du en funksjonshemning som ingen kan se?

Kimiya Sajjadi er jusstudent og bor i Tromsø, men i det siste har hun gjort seg kjent som mangfoldsekspert, som gründer og daglig leder av bedriften Big enough global, der de gir næringslivet råd om hvordan rekruttere og beholde flerkulturelle.

I denne episoden snakker vi med Kimiya og kollega og teknologistudent Masa Paunov, om hvordan det er å føle seg annerledes i det norske arbeidslivet, om hvorfor de mener det ikke holder for bedrifter å være ikke-diskriminerende, om hvordan mangfold er lønnsomt og om å rekruttere de beste hodene. De gir også råd til hvordan ledere kan jobbe med mangfold og inkludering, og hva du som kollega kan gjøre for at alle føler seg velkomne i bedriften.

Du får også høre om hvordan det globale ingeniørselskapet ABB jobber med mangfold. Heidi Robertson, group head of diversity & inclusion, forteller om hvordan de er i ferd med å snu skuta fra å være et konservativt ingeniørselskap til å se mennesker på en ny måte, om hvorfor de gjør det, og hvordan de gjør det.

Les også: Tekna-medlem skulle holde foredrag: – Oj ... Ja, du skal sikkert vaske her du?


Organisert er en podkast om jobb, juss og karriere! I studio møter du aktuelle gjester i samtale med programleder Vibeke Vesterhagen. Du kan lytte til den her, eller der du hører på podkast.

Send oss gjerne ris, ros og innspill til temaer på [email protected]!

Les også