Har du noen gang vurdert å bli leder, men er redd for å gi opp faget ditt? Er du kanskje litt introvert, har du beslutningsvegring, eller oppfattes du allerede i dag som litt for sjefete? Har du da et lederpotensiale? Få svaret i podkasten Tekna Ni til fem!

Bør jeg bli leder? Agnethe Ellingsen i midten forteller om hva som kjennetegner gode leder og hvilke vurderinger du bør gjøre deg før du velger å bli leder. Til venstre: Reporter Joakim Nyquist. Til høyre: Programleder Vibeke Vesterhagen. Foto: Mikkel Moe

Tekna Ni til fem er en podkast om jobb, juss og karriere.

I studio møter du programleder Vibeke Vesterhagen og reporter Joakim Nyquist. Gjest i studio denne gangen er Agnethe Ellingsen, mangeårig leder, forfatter, foredragsholder, karriere- og lederveileder og kursleder i Teknas lederutviklingsprogram GILA.

Du får også høre fra den ferske lederen Morten Blåsternes, og hvilke tanker han har gjort seg på veien inn i en lederstilling.

Har du godt humør og klarer å skape gode relasjoner mellom mennesker, har du en tydelig fordel som leder, mener Agnethe, som skiller mellom administrasjon og ledelse.

– Administrasjon handler om det å planlegge, være systematisk og ha helhetsoversikt. Ledelse handler om det relasjonelle, det å ha et godt samspill og få ut det beste i andre, og det å få andre til å ha lyst til å gjøre det du ønsker å gjøre som leder, sier Agnethe.

Publisert: 30. oktober 2019