Visste du at det meste av det som gjør hverdagen din trygg og enkel er utviklet av mennesker med en teknologisk eller realfaglig bakgrunn? Hver eneste dag utvikler de løsninger som gir syke et bedre liv, gjør det trygt å dele informasjon på internett eller gjør produksjon av varer og tjenester mer miljøvennlig. Her viser vi deg noen av de studieretningene og yrkene du kan velge hvis du vil være med å gjøre verden til et tryggere og bedre sted.

Studieguide - Industriell Økonomi med Kristine

Kristine går fjerde året på industriell økonomi. Hun synes det er viktig å være med å skape et mer bærekraftig samfunn og det får hun muligheten til med fordypning i vann- og miljøteknikk. NMBU på Ås har verdens beste studiemiljø, mener hun. Sjekk videoen og finn ut hvorfor!

Les mer om studiet ved NMBU

 

 

Studieguide - Elektronisk systemdesign og innovasjon med Torstein

Torstein går andre året på Elektronisk systemdesign og innovasjon ved NTNU i Trondheim. Han liker å hjelpe funksjonshemmede mennesker. Se videoen så forstår du hvorfor dette er Torsteins drømmestudiet. 

Les mer om studiet ved NTNU her

 

Poenggrensene innen Tekna-fagene

Bilde av poenggrenser Kommer du inn der du helst vil studere? Sjekk hvordan poenggrensene i Samordna opptak har utviklet seg for realfaglige og teknisk-naturvitenskapelige studier. 

Les hele saken i Tekna Magasinet

 

Min første jobb - Marthe Oline får helse-Norge online

Som sivilingeniør innen IKT følte Marthe Oline Snørteland at hun hadde en million jobbdører åpne. Det viktige var å finne noe som ga mening. I Norsk Helsenett sørger hun for at personopplysninger og pasientinformasjon utveksles på tvers i helsesektoren på en sikker og lovlig måte. 

Les hele saken på Tekna Magasinet

Studieguide - Energi og miljø i bygg

Eyyubi  studerer Energi og miljø i bygg på OsloMet- Storbyuniversitetet. Studiehverdagen hans er en god blanding av forelesninger, gruppearbeid og besøk på laboratoriet. Gjennom sin utdannelse kan han være med å påvirke energiforbruket i bygninger og bidra til at vi får en litt grønnere verden. 

Les mer om studiet hos OsloMet 

 

Min første jobb - Eggende møte med arbeidslivet

Egg står sentralt i Tekna-medlem Caroline Sørensen Singams første faste jobb etter endt utdanning. Noen dager knuser hun opptil 600 egg, fordi i eggeplommene leter biomedisineren etter antistoffer som brukes til å lage tester som kan redde liv.

Les hele saken i Tekna Magasinet

Studieguide - lektor i realfag

Bli med Helena  en dag på lektorutdanningen i realfag ved NTNU i Trondheim, der hun går andre året. Se videoen så skjønner du hvorfor hun trives så godt på realfagsstudiet og hvorfor hun gleder seg til å jobbe som lektor i realfag. 

Les mer om studiet ved NTNU

 

 

 

Min første jobb - Jobber for rent vann til deg og miljøet

– Det føles bra å skaffe rent drikkevann til folk og sørge for at avløpsvannet som føres ut i bekker og elver er renest mulig, sier Håkon Larsen som er utdannet sivilingeniør innen vann og miljøteknikk fra NMBU. Finn ut mer om hvordan det er å jobbe som trainee for Nedre Romerike Vannverk .

Les hele saken i Tekna Magasinet 

Min første Jobb - Hjelper kunder å jobbe smart

Elias Moland lurte på om han skulle bli flyveleder eller artist, men landet på sivilingeniør i industriell økonomi. Som fersk i Deloitte AS, fikk han tidlig stort ansvar i å hjelpe kundene med systemer som gjør at de kan jobbe smartere og mer effektivt.

Les hele saken i Tekna Magasinet

Min første jobb - Opphengt i hjuloppheng

Jon Martin Haaland har fått jobben han alltid har drømt om. Som utviklingsingeniør får han være  med å designe og produsere bildeler i aluminium til velkjente bilprodusenter som Volvo, BMW, og Jaguar Land Rover. Sjekk hvor han må jobbe får å få denne mulighet i Tekna Magasinet.

Min første jobb - Drømmestart for kartglade Karoline

 – Tekna har vært en god støttespiller for meg i studietiden, sier Karoline som mener det lettet overgangen fra studier til arbeidsliv. Gjennom forskjellige verv i Tekna Student koblet hun av med organisasjonsarbeid, arrangerte faglige og sosiale arrangementer og drev med studentpolitikk.Med masterutdanning fra «sykkelbyen» København fikk Karoline Nielsen Helleland jobb på rekordtid. I Asplan Viak jobber hun blant annet med trafikkanalyser, og trives aller best når hun kan kombinere det med sin store interesse for kart og sykkel.

Les hele saken i Tekna Magasinet

Sist oppdatert: 13. april 2018