Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Kristiansand: Bærekraftig vedlikehold av lokale DNT-hytter

DNT Sør ønsker gode innspill til hvordan vedlikehold og oppgradering av DNT-hytter kan skje mest mulig bærekraftig. Og hvordan kan fremtidens DNT-hytte være? Nå kan du bidra med din kunnskap, kompetanse og erfaring – sammen med andre Tekna-medlemmer!

Illustrasjon faglig kurs

Bli med og gjør noe bra for ditt lokalsamfunn!

Tekna har startet en ny medlemsaktivitet der du kan bidra frivillig på fritiden i faglige prosjekter i ditt lokalsamfunn.

Vi trenger din hjelp for å løse dette oppdraget – er du med?

Illustrasjon - Finn jobben

Om oppdraget

DNT Sør ønsker hjelp av Tekna-frivillige til å gjøre research og skaffe innsikt, innspill og konkrete ideer til hvordan vedlikehold og oppgradering av DNT-hytter kan skje mest mulig bærekraftig.

Hva er den mest bærekraftige måten å gjøre oppgradering og vedlikehold av eksisterende DNT-hytter på? Først og fremst med tanke på materialer (gjenbruk/nytt), men også transport av utstyr og materialer.

Et eksempel på hytte som driftes av DNT Sør er hytta i Tjønndalen i Bygland kommune, som brukes av mange friluftsfolk i Agder. Et mer moderne eksempel er hytta i Kvinen i Setelsdalsheiene.

I oppdraget inngår:

 • Gjøre research, samle kunnskap/innsikt.
 • Analysere og vurdere ulike grep som kan gjøres på generelt grunnlag.
 • Komme med forslag til konkrete tiltak.
 • Presentere arbeidet og innspillene på et møte med interesserte medlemmer fra DNT og Tekna.

Ekstraoppdrag: Fremtidens nye DNT-hytte

Om prosjekttiden strekker til er det også flott med idémyldring på temaet: Hvordan kan nye bærekraftige DNT-hytter i Agder se ut? Kan for eksempel tretopphytter være et miljøvennlig alternativ?  

Hvilken kompetanse trengs i dette oppdraget?

Gruppa av Tekna-frivillige bør bestå av en god miks med ulik kompetanse og erfaring – her kan mange bidra! Hvilke løsninger kan vi finne sammen?

Har du interesse, erfaring og kunnskap som kan være relevant for dette prosjektet? Har du innsikt i materialer, bærekraft og miljø? Er du en reser på research? Er du en god prosjektleder og er flink til å drive framdriften i en gruppe? 

Er du nysgjerrig på å bidra, men er usikker på om din bakgrunn passer? Ta kontakt på [email protected].

Om oppdragsgiver

DNT Sør er Sørlandets største medlemsforening i Den Norske Turistforening. Foreningen har 15 hytter på fjellet, i nærområdet og ved sjøen.

Gjennom DNTs bærekraftsarbeid ønsker de å forbedre egen drift og gjøre det lettere å ta del i et natur- og klimavennlig friluftsliv.

I DNTs bærekraftsstrategi er en av hovedambisjonene å redusere friluftslivets fotavtrykk.

Det meste av arbeidet DNT gjør er basert på frivilliges innsats og finansiert gjennom spillemidler. Det gjelder også vedlikehold og oppgradering av hytter.

Illustrasjon kurs, konferanser og arrangementer

Aktuelle datoer og tidsramme

  • Prosjektet starter opp 3. september og avsluttes 3. desember 2024
  • Vi bemanner gruppa med frivillige Tekna-medlemmer fortløpende, så ta kontakt så snart du vet at du ønsker å være med. Siste frist for å melde deg som interessert er 28. august.
  • Infomøte på Teams: Tirsdag 13. august kl. 11:30–12 (påmeldingsmulighet kommer)
  • Kickoff-møte: Tirsdag 3. september 2024 kl. 17–19 i DNT Sørs lokaler i Kristiansand.
  • Mulighet for befaring på DNT-hytte – avklares direkte mellom Tekna-frivillige og DNT
  • Overleveringsmøte: Tirsdag 3. desember 2024 kl. 17–19 i DNT Sørs lokaler i Kristiansand. Møtet vil være åpent for alle interesserte DNT- og Tekna-medlemmer.
 • Teamet av Tekna-frivillige består av 3–6 personer, der én får rollen som prosjektleder. Prosjektleder tar spesielt ansvar for møtebooking, framdrift og fokus på leveranse.
 • Du må ha mulighet og vilje til å sette av 3–5 timer per uke på fritiden, over cirka tre måneder. Arbeidet vil skje både gjennom møter i gruppa (digitale/fysiske) og ved indiduelt arbeid.
 • Tekna legger til rette med kickoff og onboarding, enkle digitale verktøy for samhandling, midtveisevaluering og overleveringsmøte.
 • Teamet av Tekna-frivillige jobber ellers faglig selvstendig med oppgaven.
 • Les mer om opplegget her

Fordi det er meningsfullt og du:

 • blir kjent med nye folk!
 • blir enda bedre kjent med ditt distrikt!
 • lærer noe nytt!
 • bidrar til å gjøre verden til et litt bedre sted. I frivillig-prosjektene med Tekna bidrar du ofte på flere bærekraftsmål, blant annet ofte disse:

  Mål 3: God helse og livskvalitet
  Mål 11: Bærekraftige byer og lokalsamfunn
  Mål 17: Samarbeid om å nå målene

   

Vil du være med på oppdraget? Meld deg som frivillig her

Litt mer om deg

Arbeidsforhold: Jeg bekrefter at jeg kan delta i dette frivilligprosjektet

Hvorfor spør vi? Noen Tekna-medlemmer har klausuler knyttet til annet arbeid i ansettelsesavtalene sine, på grunn av for eksempel tidsbruk, interessekonflikter, omdømme, eller ressursbruk.

Kunne du tenke deg å være prosjektleder for gruppa?

Hva skjer nå?

Send inn skjemaet med knappen under, så hører du fra oss om et par virkedager. 

Les også