Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
To kompiser som sitter sammen og gamer

Råd og tips

Foreldreprat: Lærerik gaming

Oppdatert: 28. sep. 2022 Streaming

Hva kan barn lære av gaming? Hvordan kan du som forelder sette grenser, men også bruke gaming til å komme nærmere barnet?

Nesten ni av ti norske barn i alderen 9–18 år spiller spill på PC, Playstation, mobil, nettbrett eller lignende. Sannsynligheten er derfor stor for at du som forelder har et barn som bruker tid på denne hobbyen. Spørsmålet som da gjenstår, er: er det bare en hobby, eller kan man bruke gaming til noe mer? Hva sitter barnet igjen med etter et par timer bak skjermen med vennene på øret og i fullt engasjement?

Følg dette foredraget for å høre mer om hva barn kan lære av gaming, og hvordan du som forelder kan bruke spill som både måte å danne sterke bånd til barnet, men også stimulere til læring i hjemmet. Vi skal igjennom temaer som ekte penger i spill, samarbeid og problemløsing, samt grensesetting, konkretisert gjennom eksempler fra Minecraft og annet, fortalt av en gamer-lærer.

Om foredragsholderen

Kjell Roymond Olsen er utdannet lakse-genetiker fra Universitetet i Bergen, lektor fra NMBU og jobber nå med digitalisering av helsesektoren i Direktoratet for e-helse. Han har lang fartstid med frivillige engasjement både i Tekna og andre steder, der realfagsrekruttering og utdanningskvalitet har stått sentralt.
Da han fikk sin første PC i en alder av 13 år var det gjort, og 17 år etter bruker han fortsatt flere timer daglig på denne hobbyen. Fra årene som lærer brukte han aktivt gaming i timene, og har med seg noen tips og triks til foreldre som vil forstå seg bedre på gamingen til barna. Han nevner også konsekvent sine egne gaming-ferdigheter i jobbsøknader og intervjuer, og har enda ikke opplevd noe annet enn positivt engasjement og nysgjerrighet fra arbeidsgivere.

Les også