Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Ungt par foran laptop setter opp pensjonskonto og smiler

Aktuelt

Enkle grep kan sikre deg flere tusen mer i måneden

Publisert: 23. okt. 2020

1. februar 2021 lanseres egen pensjonskonto. Lovendringen medfører at all oppspart pensjon til personer i privat sektor, nå samles på en konto.

For første gang kan du bestemme hvor pensjonen din skal forvaltes. En ny avtale med Kron sikrer alle Tekna-medlemmer tilgang til en av Norges beste pensjonsavtaler.

Hva innebærer avtalen for deg som medlem?

  • Et pensjonstilbud med markedets beste vilkår
  • En personlig tilpasset pensjonssparing
  • Tydelig og enkel fremstilling av pensjon via en brukervennlig app
  • Rabatt på annen fondssparing via Kron
  • Rabatt på Individuell pensjonssparing (IPS) via Kron

Gjennom en avtale med Kron får du som Tekna-medlem tilgang til en av Norges beste pensjonsavtaler.

Kron ønsker å gjøre smart sparing og gode råd tilgjengelig for alle. De har fjernet komplisert finansspråk, kuttet alle dyre mellomledd og gjort det enkelt for deg som forbruker å komme i gang.

Kron er et selskap med konsesjon fra Finanstilsynet som forvaltningsselskap for verdipapirfond. De har over 20 års erfaring med analyse og fondsutvelgelse. Kron-teamet har høy kompetanse og lang erfaring innen finansiell rådgivning, forvaltning og teknologi. Kron tilbyr en personlig tilpasset løsning basert på dine egne preferanser og behov. Gjennom smart bruk av teknologi, syr de sammen spareplaner som passer deg, og følger kontinuerlig opp underveis.

Kron har også et høyt fokus på sikkerhet. Når du investerer pengene dine i fond, vil de kunne svinge i verdi. Det kan i seg selv være nervepirrende nok, men kundene trenger ikke bekymre seg om Kron skal gå konkurs. Kron holder investeringer adskilt fra sine egne midler, og alle andeler står trygt lagret gjennom DNB.

I Krons app får du i dag full kontroll over sparing og investeringer, og her vil du også få oversikt over pensjonen sin – både fra tidligere arbeidsgivere og avtalen du har hos dagens arbeidsgiver.

Hva innebærer avtalen for meg som ikke jobber i privat sektor?

Hvis du kun jobber i offentlig sektor vil du dessverre ikke kunne flytte nåværende pensjonsavtale til Kron, men du har full tilgang til de gode rabattene på fondssparing og IPS. Du kan også flytte opptjent innskuddspensjon fra tidligere arbeidsforhold (pensjonskapitalbevis) til Kron.

Bli medlem

Som medlem i Tekna får du tryggheten av en sterk fagforening i ryggen, faglig påfyll, sosiale møteplasser og en av Norges beste bank- og forsikringsavtaler.

Enkle grep kan sikre deg flere tusen mer i måneden

Nordmenns engasjement for bankrenta er høyt, men sannheten er at det er mer å spare på å ha en rimelig pensjonsløsning. Et Tekna-medlem på 45 år som jobber i privat sektor med en årslønn på ca. 950 000,- vil ha ca. 3 500,-* mer pr. måned som pensjonist, sier Joar Hagatun, Daglig leder i Kron.

*Utregning tar utgangspunkt i en årlig kostnadsbesparelse på 0,58% i forvaltningshonorar/kostnader. Avkastningen som er brukt i eksemplet følger Finans Norges avtale om avkastningsprognoser. Teknas årlige lønnsutvikling er benyttet, og det er justert for inflasjon.

En eksempel som illustrerer fordelen i avtalen

  • Marie er ansatt i privat sektor og har innskuddspensjon. Hennes arbeidsgiver sparer 5% av hennes årslønn i pensjon og betaler gebyrene fra pensjonsleverandøren.
  • Maries arbeidsgiver har en avtale med en pensjonsleverandør som tar 2 000,- i forvaltningsgebyr pr. år på det som kalles aktivt pensjonskapital (den totale summen arbeidsgiver har spart til deg som ansatt i bedriften). Etter å ha sjekket finansportalen.no ser hun at dette er veldig høyt. Som medlem vil hun i februar kunne flytte all sin pensjon til Kron og heller få et årlig forvaltningsgebyr på 500,- kr i stedet. Siden arbeidsgiver er pliktig til å betale forvaltningsgebyret på det aktive pensjonskapitalen betyr det at Marie vil få mellomlegget på 1 500,- rett inn på sin pensjonskonto. Dermed får hun faktisk betalt for å flytte pensjonen sin til Kron.
  • Dette betyr også at besparelsene blir større fra år til år ved å bytte til Kron. Den gode rabatten på den passive pensjonen (fra tidligere arbeidsgivere) gjør også at Marie kommer bedre ut av det ved å ha pensjonskontoen sin hos Kron.

–Det skal lønne seg økonomisk å være organisert i Tekna, og jeg er svært fornøyd med samarbeidet med Kron. Det vil gi våre medlemmer tilgang til markedets beste vilkår på pensjon, sier Line Henriette Holten, generalsekretær i Tekna.

Les også