Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
par med kaffekopper

"Egen pensjonskonto": hva er det og hva betyr det for deg?

Oppdatert: 17. okt. 2022

Egen pensjonskonto skal gi deg bedre oversikt og redusere gebyrene. Vet du hvor mye du har i pensjon?

Egen pensjonskonto gjelder for deg som jobber i privat sektor og har innskuddspensjon. Pensjonskonto ble innført i 2021. Den samler all innskuddspensjon på samme sted.

Det betyr at opptjent pensjon fra tidligere arbeidsgivere har blitt flyttet over til leverandøren av pensjon hos nåværende arbeidsgiver, dersom du ikke reserverte deg mot dette.

Hvorfor ble egen pensjonskonto innført?

Egen pensjonskonto ble innført for å gi deg bedre oversikt og for å redusere gebyrene du betaler på pensjonen din. Før "egen pensjonskonto" ble innført tidlig i 2021, hadde mange nordmenn  pensjonskapitalbevisene sine hos forskjellige leverandører med høye forvaltningsgebyrer. Egen pensjonskonto sørger for at disse er samlet på et sted.

Et av de viktigste valgene du tar for din pensjon

Den nye lovgivningen gjør at du for første gang kan velge hvor pensjonssparingen fra din nåværende jobb plasseres. Egen pensjonskonto åpner dermed markedet for nye aktører. Det vil komme deg til gode da du kan sammenligne forskjellige aktører og finne den med best betingelser, akkurat som for et boliglån. Ved å ta enkle grep kan du sørge for mye mer å rutte med som pensjonist.

Pensjonsavtalen er også for deg i offentlig sektor

Avtalen med Kron inkluderer også et veldig godt tilbud på fondssparing og individuell pensjonssparing (IPS). Du kan lese mer om dette på Teknas egne sider hos Kron

Bli medlem

Som medlem i Tekna får du tryggheten av en sterk fagforening i ryggen, faglig påfyll, sosiale møteplasser og en av Norges beste bank- og forsikringsavtaler.

Fordeler ved egen pensjonskonto:

  1. Lavere kostnader – Ved at alle pensjonskapitalbevis samles på et sted vil de alle fleste få reduserte gebyrkostnader. Det innebærer en og samme pris for forvaltningen av pensjonen fra eksisterende arbeidsgiver og tidligere oppspart pensjonssparing.
  2. Bedre oversikt – Det er enklere å følge med på pensjonssaldoen din når du kun logger deg inn et sted.
  3. Mer kontroll over egen sparing – Egen pensjonskonto gir deg mer kontroll over hvordan din sparing er satt opp. Når du velger leverandør kan du både bestemme hvor stor aksjeandel og hvilke fond du ønsker at pensjonen din forvaltes i.

Gjennom en avtale med Kron får du som Tekna-medlem tilgang til en av Norges beste pensjonsavtaler.

Kron ønsker å gjøre smart sparing og gode råd tilgjengelig for alle. De har fjernet komplisert finansspråk, kuttet alle dyre mellomledd og gjort det enkelt for deg som forbruker å komme i gang.

Kron er et selskap med konsesjon fra Finanstilsynet som forvaltningsselskap for verdipapirfond. De har over 20 års erfaring med analyse og fondsutvelgelse. Kron-teamet har høy kompetanse og lang erfaring innen finansiell rådgivning, forvaltning og teknologi. Kron tilbyr en personlig tilpasset løsning basert på dine egne preferanser og behov. Gjennom smart bruk av teknologi, syr de sammen spareplaner som passer deg, og følger kontinuerlig opp underveis.

Kron har også et høyt fokus på sikkerhet. Når du investerer pengene dine i fond, vil de kunne svinge i verdi. Det kan i seg selv være nervepirrende nok, men kundene trenger ikke bekymre seg om Kron skal gå konkurs. Kron holder investeringer adskilt fra sine egne midler, og alle andeler står trygt lagret gjennom DNB.

I Krons app får du i dag full kontroll over sparing og investeringer, og her vil du også få oversikt over pensjonen sin – både fra tidligere arbeidsgivere og avtalen du har hos dagens arbeidsgiver.

Kron har et av de rimeligste pensjonsproduktene på markedet. Sjekk
Finansportalen som gir deg oversikt over leverandørene med de rimeligste gebyrene.
Du står fritt til å flytte til en annen leverandør.

Les også