Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Foto av Handelsbankens lokaler
Få handelsbankens beste økonomiske reisetips

Råd og tips

Økonomiske reisetips

Publisert: 14. mai 2024

Når du skal ut på tur, enten det er i Norge eller utenlands, er det noen ting som er lurt å tenke på – både før du drar og underveis i reisen. Her får du Handelsbankens beste tips.

Har du med deg lommebok på stranda?

Husk at du også kan betale med Apple Pay, Samsung Pay og Garmin Pay. Er du uheldig og mister kortene dine på reisen, kan du bestille nytt kort som umiddelbart er klart i den digitale lommeboken.

To kort er bedre enn ett

Dersom du ikke har mulighet til å bruke mobile betalinger, er det lurt å ha med seg to kort på reisen. Slik har du en reserveløsning i tilfelle et av kortene blir borte. Sørg for å holde kortene adskilt, slik at du alltid har et ekstra tilgjengelig – for eksempel ved å la et ligge i safen på hotellrommet.

Tilgang til over 1400 flyplasslounger

Med Tekna Platinum kredittkort kan du gjøre reisen mer komfortabel med LoungeKey. Kortet gir tilgang til over 1400 flyplasslounger over hele verden, og i Norge har du blant annet tilgang til OSL Lounge Utland på Gardermoen. Du kommer gratis inn, og de fleste loungene tilbyr mat og drikke.

Bankavtalen

Alle medlemmer har tilgang til vår nye bankavtale. Enten du er boliglånskunde, student, selvstendig næringsdrivende eller ser etter gode spareprodukter vil du finne et komplett tilbud i Handelsbanken. 

Ikke gå i valutafella

Får du muligheten til å velge mellom lokal valuta eller norske kroner, er vår klare anbefaling at du velger å betale i lokal valuta. Er du for eksempel i USA, bør du velge å betale i amerikanske dollar fremfor norske kroner. Lokal valuta gir deg nesten alltid bedre vekslingskurs som sparer deg for noen kroner.

Last ned mobilbanken

I mobilbanken kan du sperre kort, bestille nye kort, bruke valutakalkulator, få oversikt over valutakurser, overføre mellom kontoer og justere regionsperre – i tillegg til mye mer. Det gjør det enkelt for deg å gjøre endringer dersom du har behov for det under reisen.

Mistet kortet?

Da må du sørge for å sperre kortet ditt umiddelbart, enten i mobilappen, nettbanken eller ved å ringe til Support24 på +47 22 39 77 00.

Tilgjengelig døgnet rundt 

Support24 hjelper deg døgnet rundt med spørsmål om nettbank, mobilbank, BankID, pålogging og bankkort. Ring oss på +47 22 39 70 00.

Medlemsfordeler

Det lønner seg å være Tekna-medlem! 

Les også