Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Nærbilde av frokost eller lunsj på et brett i en kantine med salat og rundstykker

GLADE I FROKOST: Tekna-medlemmene tar seg ofte tid til frokost på morgenen.

Morgenrutiner: VĂĄre medlemmer er tydeligvis frokostmennesker

Står resten av Norge like tidlig opp som denne gjengen?

Frokost, kaffe, nyheter og unger er en stor gjenganger blant våre medlemmer. Det viser svarene vi har fått i artikkelserien Ukas Tekna-medlem, som har fortalt om medlemmer fra hele landet, siden november i fjor.

Her ser du morgenrutinene til de som har vært med foreløpig, frokostnivået ligger ganske langt over landsgjennomsnittet som er på 65 prosent:

Andreas Wahl (36) - Fysiker og programleder:

– Når jeg må tidlig ut av huset, er jeg ute av døra mindre enn 15 minutter etter jeg forlot senga, uten å vekke resten. Men når jeg har bedre tid mekker jeg bananpannekaker eller müsli til de store og små menneskene i husstanden. Og så pleier vi å skru opp musikken og tulledanse rundt på kjøkkenet.

Merete Kaik (46) - Overingeniør på rør og ventiler ved Equinor Hammerfest LNG anlegg:

– Jeg er ganske hurtig opp av senga og ut gjennom dørene om morgenen. Men mens jeg smører nistepakken er det radio med nyheter og gjerne lett underholdning for å få opp humøret og energien, og gjøre seg klar for dagens innsats. Nistepakken inntas som frokost etter at jeg har ankommet kontoret – gjerne i tilknytting til morgenmøtet hvor mekanisk ingeniøravdeling finner status på hva som er utført av driftsavdelingen det siste døgnet.

Harald Wesenberg (47) - IT-arkitekt/utvikler hos Equinor:


– Har ikke mye faste rutiner, men kaffe er en viktig del av morgenen. Ellers pleier jeg å gjøre unna konsentrasjonsarbeid før lunsj, så har jeg ettermiddagen til møter og læring.

Annika T.U. Heggheim (39) - Overgeolog i Snorre Expansions prosjektet, Equinor, Forus:

– Står opp rundt klokka 5:30, noe som er mye vanskeligere i desember enn i august. Trener så i 7-12 min, sminker meg, spiser frokost med mine barn - sender barna på skolen. Tar så bussen eller sykkelen på jobb.

Christian Schwanborg Ellefsen (37) - ProsjektlederBane NOR, Planprosjekter:

– Har vekkeklokka på 05:30, og slumring til nærmere kl 06 er ikke uvanlig. Dusjer, spiser frokost, pusser tenner og setter meg i bilen kl 07:00. Kjører 3 km og tar toget fra Lier stasjon kl 07:11 til Oslo. Takket være at det aldri er kø i Lier om morgenen, så går dette fint hver dag.

Inger Kammerud (59) - Byplansjef i Ringerike kommune:

– Vekkerklokken ringer halv syv, og jeg er ute av døren klokken syv. Nå på vinteren går jeg de 25 minuttene til jobb, og når det ikke er fare for glatte veier mer, sykler jeg. Jeg inntar frokosten når jeg kommer på jobb. En til to ganger i uken svinger jeg innom kafeen til Kirkens bymisjon på torvet i Hønefoss og kjøper med meg en kaffe latte, og får en hyggelig prat på kjøpet.  

Bernt Nilsen (61) - Gründer og adm.dir for Datakortet as og Norsk Test as:

– Leser epost og fem-seks norske og internasjonale nettaviser mens jeg er på badet.

Lucille Panganiban Ang Ellefsens (29) - IT-Konsulent hos EY Skye:

– Har vekkeklokka på klokka 05.25 og klokka 05.30. Klokka 05.30 er tiden jeg må stå opp. Dusjing gjør jeg på kvelden. Jeg starter med å spise frokost, pusse tennene og tar deretter på meg klærne. Setter meg i bilen klokka 06.30, og kjører til Lier stasjon. Toget går klokka 06.41 fra stasjonen til Kolbotn.

Mirnes Alic (38) - DNV GL:

– Som far til to små, har jeg veldig lite tid igjen til meg selv når jeg kommer hjem fra jobb. Derfor så prøver jeg å starte dagen min med en time på treningssenteret.

En typisk dag for meg er at jeg våkner kl. 05.00 i halvørska, pusser tenner, tar en matbit, samler treningsutstyret og håper inderlig jeg ikke forveksler min kones topp for min t-skjorte (!). for så å liste meg ut av huset. Når jeg er tilbake i 06.30-tiden, vekker jeg barna, lager i stand matboksene, og får barna til barnehage og skole. Vanligvis så kjører jeg og kona sammen til jobb og er på plass rundt 8-halv 9.

Elisabeth Nøst (57) - Rådgiver i digital forretningsutvikling, TechnipFMC:

– Jeg må ha en kaffekopp om morran, uansett om jeg bare spiser litt frokost og drar rett på jobb, eller om det blir noe trening før jeg drar på jobben.

Annika T.U. Heggheim
Annika står opp halv seks hver morgen.
Andreas Wahl med briller med bobbleplasst
Andreas Wahl tulledanser på kjøkkenet om morgenen.

Jørgen Jacobsen (36) - Tech lead og fagredaktør for kode24.no:

– Som tobarnsfar med små barn har jeg en ganske hektisk morgen med vriompeiser som skal kles på og kjøres til barnehagen. Dagen starter som regel rundt 06:00 når jeg blir vekt av telefonalarmen som jeg har satt på kun during, i håp om at barna skal sove en halvtime til.

Før jeg drar hjemmefra sjekker jeg som regel jobb-slacken, og da hovedsakelig kanalen #utvikling, for å forsikre meg om at noen ikke har pushet ny kode som totalt brekker kode24. Heldigvis har ikke det skjedd ennå 🙂

Så durer jeg inn til Aller sitt kontor på Hasle i min litt slitne og halvbulka Nissan Leaf, mens jeg hører på podkasten The Retro Hour, hvor de som oftest intervjuer en eller annen amerikaner om Commodore 64-greier.

På kontoret kobler jeg opp min MacBook Pro 13” med den irriterende LED-display-stripa med digital escape og sjekker e-poster, facebook, og om koden jeg bestemte meg for å legge ut i produksjon halv ti kvelden før fortsatt funker.

Til slutt ser jeg over listen med punkter i notatboka mi fra dagen før, og tar redaksjonelt morgenmøte med redaktør Ole Petter B. Stokke 08:30.

Jon Leirdal (49 år) - Statens Vegvesen, IT Divisjonen:

– Jeg er et A-menneske så jeg står som regel opp rundt kl: 05.30, og bruker god tid på å lese nyheter med mer mens jeg spiser litt frokost. Jeg er som regel på jobb mellom kl: 07.00 og kl: 07.30. 

Øystein Vandvik - Rådgiver Business Agility, Miles as:

– Jeg har nok de samme rutinene i hverdagen som folk flest. Imidlertid er det en ting jeg alltid gjør på morgenen. Selv om både ungene og jeg vet at de er i stand til å smøre matpakkene sine selv, skjemmer jeg dem bort ved å gjøre det for dem - nesten hver dag - mens jeg hører på nyhetene: «OK, Google! Nyhetene?» :-)

Trond Haider (70) - Statistiker i LINK Medical Research AS:

– Våkner tidlig, lager meg frokost og kaffe. Henter og leser Dagsavisen, hører på Østlandssendingen og surfer litt på Aftenpostens og NRKs nettsider, før jeg dusjer, etc. og drar/går på jobb.

Her kan du lese alle artiklene om Ukas Tekna-medlem.