Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Waaler står nederst på en trapp og smiler

ERFAREN: Dag Waaler er en av de mest erfarne i Norge når det kommer til frivillige verv. Foto: Anne Grete Nordal.

Har 50 år med frivillige verv: – Stikker man hodet fram blir man lagt merke til

Til sommeren åpner det seg 20 dører for deg som er medlem i Tekna.

Dag Waaler har hatt mange verv i Tekna. Blant annet  visepresident og styremedlem. Han forteller at disse oppgavene har åpnet nye dører på veien.

– Generelt har jeg forøvrig ikke vært så opptatt av en fagspesifikk karriere, men heller sett det som en karriere å være tverrfaglig og kunne være en formidler og koblingspunkt på tvers av fag. I så måte har Tekna-vervene vært viktige, de har bidratt til å gi meg et stort og variert nettverk.

Han har hatt omtrent 50 år med Tekna-verv.

– Om vervene har hjulpet meg i karrieren synes jeg er litt vanskelig å si, men det er jo sånn at stikker man fram hodet så blir man lagt merke til og deretter, hvis man har gjort en ok jobb, gjerne spurt om å være med på andre/nye ting.

– Samtidig har jo disse vervene, i alle fall noen av dem, tatt tid, og man kan jo da også spørre seg selv om hva denne tiden alternativt kunne vært brukt på, og om hva det i så fall kunne hatt å si for karrieren, sier Waaler.

Til sommeren skal 20 verv fylles av medlemmer. Waaler har én oppfordring til dere som er interesserte.

– Man trenger et mangfold i et styre, noe det er opp til valgkomiteen å sette sammen. Dermed vil min oppfordring til de som stiller til valg være at de utfordrer seg selv på hva de selv mener er deres styrke i et team, og hvilke(n) rolle(r) de selv er gode på og ønsker å spille.

–  Ny kunnskap og kompetanse

Camilla Bjørn har hatt verv i Tekna siden 2008, blant annet i hovedstyret. Hun forteller at hun har blitt bedre i jobben av disse stillingene.

–  Vervene har gitt meg nyttige nettverk og nye impulser som jeg har tatt med meg i min ordinære jobb. Jeg vil ikke si at det har hjulpet meg karrieremessig, men helt klart gitt meg ny kunnskap og kompetanse som jeg har kunne bruke i min hverdag, sier hun.

– Hvilke typer tror du passer best til å søke til sommeren?

–  Vi trenger mangfold av både personligheter og fagområder. Det passer for alle som ønsker nye innspill i hverdagen, eller vil være med å påvirke foreningspolitikken, eller bare ønsker å engasjere seg i faget sitt. Å være tillitsvalgt i Tekna gir en god innføring i organisasjonsarbeid. 

Så hvordan kan du få et verv?

Ingrid Elisabeth Di Valerio som sitter i valgkomiteen forteller at alle medlemmer/tillitsvalgte oppfordres til å foreslå kandidater til de nevnte vervene. Man må ikke bli foreslått, her kan man også melde inn selv at man er interessert.

– Men det gir jo også en indirekte anbefaling dersom en avdeling, et styre eller lignende foreslår en navngitt person, sier hun.

I VALGKOMITEEN: Ingrid Di Valerio håper på mange gode kandidater til vervene i sommer. Foto: Privat.

Valgkomiteen er også selv i tenkeboksen, de kontakter sine lokale/egne nettverk, og vil ha diskusjoner året forut for R-møtet om kandidater de kjenner til eller har observert.

– Valgkomiteen samler inn forslagene, og vil starte med kortere samtaler med kandidatene. Noen vil gå videre til neste runde med mer omfattende intervjuer og referansesjekk, mens andre kan legges på vent til en senere gang, sier hun.

Tekna skal arrangere sitt Representantskapsmøte (R-møte) i juni neste år. Der skal det velges personer til følgende verv:

  1. Hovedstyre - President, visepresident og fem medlemmer
  2. Kontrollkomité - tre medlemmer – og ett varamedlem
  3. Valgkomité - 7 medlemmer
  4. R-møtets ordfører (for 2021)
  5. R-møtets viseordfører (for 2021)

Det viktigste for Valgkomiteen er å få inn mange og gode forslag – så meld heller inn noen for mye enn for lite. Og meld inn deg selv om du kjenner at noen av disse vervene høres interessante ut!

Og - det er svært enkelt: send inn forslag til [email protected]