Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Christine Isaksen

GODE EVNER: Christine har evne til å bytte fokus raskt i jobben. Foto: Privat.

Ukas Tekna-medlem: – Jeg ble kun møtt av eldre menn i dress

– Det føltes mer som at jeg var med pappa på jobb enn at jeg faktisk skulle jobbe der selv.

Hver uke stiller vi de samme 10 spørsmålene til ulike Tekna-medlemmer. Denne uka er det Christine Isaksens (30) tur:

Yrke: Frontendutvikler og teamleder i Computas

Utdanning: Mastergrad i Software Engineering fra UiB

– Hva er morgenrutinen din?

– Aldri en morgen uten Cappuccino. 

– Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

– En vanlig arbeidsdag er fylt med programmering, møter og avklaringer. Etter at vi begynte med hjemmekontor har det også blitt mer Slack-ing og videomøter. 

– Hva jobber du med akkurat nå?

– Akkurat nå jobber jeg med en web-applikasjon skrevet i Angular, vi implementerer ny funksjonalitet som skal med i en leveranse rett etter sommeren. 

– Hva er din sterkeste egenskap i jobben?

– Fleksibilitet og evnen til å bytte fokus raskt. 

– Hva er det morsomste/rareste du har opplevd i jobben?

– Som nyutdannet ble jeg introdusert for en kunde jeg skulle jobbe for. Her ble jeg kun møtt av eldre menn i dress, og det føltes mer som at jeg var med pappa på jobb enn at jeg faktisk skulle jobbe der selv.

– Jeg lurte på om det var slik det skulle bli i arbeidslivet. Det viste seg heldigvis at det var veldig gøy å jobbe der og at menn i dress ikke var så skumle som førsteinntrykket tilsa. Og det jobbet mange kvinner og yngre mennesker der også :)

– Hvorfor valgte du dette yrket?

– Jeg liker når det er “to streker under svaret”. I programmering er det lett å teste om den koden du skriver fungerer og du får tilbakemelding på om du er på riktig vei gjennom testing. 

– Hvorfor fagorganiserte du deg? 

– Jeg fagorganiserte meg fordi det er så mange fordeler. Du får hjelp fra fagforeningen til CV-skriving, kursing og tips til hvordan du kan bedre arbeidshverdagen din. I tillegg er det mange fordeler som gode forsikringer, rabatter osv. 

– Hvordan kan vi best rekruttere barn og unge til å velge realfag? 

– Synliggjøre verdien realfag har i hverdagslivet og hvor mye den kunnskapen har å si for helt vanlige ting du gjør hver dag. 

– Hva ser du på som den største utfordringen for din bransje? 

– Den største utfordringen er å holde seg oppdatert, ikke bli fristet av å hele tiden teste ut nye teknologier. Det er også en utfordring å programmere for fremtiden, slik at det blir enkelt å utvide, endre eller erstatte løsningene vi utvikler.

– Hvordan tror du yrket ditt ser ut om 10 år?

– Den siste tiden har vist at vi er kapable til remote jobbing og dette tror jeg det blir mer av i framtiden. Jeg tror også vi vil bli mer avhengig av automatiserte systemer og hjelp fra teknologien for å utføre oppgavene våre mer effektivt.