Christine Isaksen

GODE EVNER: Christine har evne til å bytte fokus raskt i jobben. Foto: Privat.

Ukas Tekna-medlem: – Jeg ble kun møtt av eldre menn i dress

– Det føltes mer som at jeg var med pappa på jobb enn at jeg faktisk skulle jobbe der selv.

Hver uke stiller vi de samme 10 spørsmålene til ulike Tekna-medlemmer. Denne uka er det Christine Isaksens (30) tur:

Yrke: Frontendutvikler og teamleder i Computas

Utdanning: Mastergrad i Software Engineering fra UiB

– Hva er morgenrutinen din?

– Aldri en morgen uten Cappuccino. 

– Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

– En vanlig arbeidsdag er fylt med programmering, møter og avklaringer. Etter at vi begynte med hjemmekontor har det også blitt mer Slack-ing og videomøter. 

– Hva jobber du med akkurat nå?

– Akkurat nå jobber jeg med en web-applikasjon skrevet i Angular, vi implementerer ny funksjonalitet som skal med i en leveranse rett etter sommeren. 

– Hva er din sterkeste egenskap i jobben?

– Fleksibilitet og evnen til å bytte fokus raskt. 

– Hva er det morsomste/rareste du har opplevd i jobben?

– Som nyutdannet ble jeg introdusert for en kunde jeg skulle jobbe for. Her ble jeg kun møtt av eldre menn i dress, og det føltes mer som at jeg var med pappa på jobb enn at jeg faktisk skulle jobbe der selv.

– Jeg lurte på om det var slik det skulle bli i arbeidslivet. Det viste seg heldigvis at det var veldig gøy å jobbe der og at menn i dress ikke var så skumle som førsteinntrykket tilsa. Og det jobbet mange kvinner og yngre mennesker der også :)

– Hvorfor valgte du dette yrket?

– Jeg liker når det er “to streker under svaret”. I programmering er det lett å teste om den koden du skriver fungerer og du får tilbakemelding på om du er på riktig vei gjennom testing. 

– Hvorfor fagorgansierte du deg? 

– Jeg fagorganiserte meg fordi det er så mange fordeler. Du får hjelp fra fagforeningen til CV-skriving, kursing og tips til hvordan du kan bedre arbeidshverdagen din. I tillegg er det mange fordeler som gode forsikringer, rabatter osv. 

– Hvordan kan vi best rekruttere barn og unge til å velge realfag? 

– Synliggjøre verdien realfag har i hverdagslivet og hvor mye den kunnskapen har å si for helt vanlige ting du gjør hver dag. 

– Hva ser du på som den største utfordringen for din bransje? 

– Den største utfordringen er å holde seg oppdatert, ikke bli fristet av å hele tiden teste ut nye teknologier. Det er også en utfordring å programmere for fremtiden, slik at det blir enkelt å utvide, endre eller erstatte løsningene vi utvikler.

– Hvordan tror du yrket ditt ser ut om 10 år?

– Den siste tiden har vist at vi er kapable til remote jobbing og dette tror jeg det blir mer av i framtiden. Jeg tror også vi vil bli mer avhengig av automatiserte systemer og hjelp fra teknologien for å utføre oppgavene våre mer effektivt.