Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Sigrid Elise Fossan

STRUKTURERT: Sigrids største styrke i jobben er at hun er strukturert. FOTO: Privat.

Ukas Tekna-medlem: Spillet Sigrid spilte i barndommen hjelper henne i dagens jobb

– Min morgenrutine starter med at jeg ser en YouTube-video på badet.

Hver uke stiller vi de samme 10 spørsmålene til ulike Tekna-medlemmer. Denne uka er det Sigrid Elise Fossans (26) tur:

Yrke: By- og regionplanlegger i COWI

Utdanning: By- og regionplanlegging ved NMBU

– Hva er morgenrutinen din?

– Min morgenrutine starter med at jeg ser en YouTube-video på badet mens jeg pusser tenner, sminker meg osv. Pakker ofte med meg frokost som jeg spiser ved pulten på kontoret/heimekontoret. Er ingen morgenfugl, så prøver å være rask.

– Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

– Jeg starter dagen med å lese e-post og se gjennom møtekalenderen. Gjennom dagen jobber jeg mye sjølstendig med prosjekter, i tillegg til møter og samarbeid med kollegaene mine. Min jobb er en kombinasjon av prosjektledelse, og produksjon av dokumenter, tegninger og kart.

 – Hva jobber du med akkurat nå?

– Som konsulent innenfor arealplanlegging har jeg mange prosjekter gående samtidig, men mitt største prosjekt akkurat nå er Fornebubanen (ny T-banestrekning mellom Majorstuen og Fornebu). Her er jeg ansvarlig for to reguleringsendringer i Oslo kommune.

– Hva er din sterkeste egenskap i jobben?

– Min sterkeste egenskap i jobben er at jeg er strukturert.  

– Hva er det morsomste/rareste du har opplevd i jobben?

– Det er morsomt og rart at jeg i bruken av SketchUp og andre 3D-verktøy har dratt nytte av de mange timene jeg spilte dataspillet The Sims i barndommen. 3D er 3D!

– Hvorfor valgte du dette yrket?

– Da jeg tok privat studieveiledning i Sandvika fikk jeg øynene opp for studiet by- og regionplanlegging – flaks!

– Hvorfor fagorganiserte du deg? 

– Det må bli en kombinasjon av at Tekna var synlig i studentmiljøet, og at kollegaene mine i COWI (da jeg var ansatt som student) var fagorganiserte i Tekna. I dag bruker jeg Teknas hjemmesider aktivt for å holde meg oppdatert på kurs, lønnsstatistikk, nyheter mm.  innenfor bransjen vår.

– Hvordan kan vi best rekruttere barn og unge til å velge realfag? 

– Jeg kan ikke snakke for realfag, men ønsker at flere får øynene opp for by- og regionplanlegging på NMBU i Ås. Her trengs det gode samfunnsfaghjerner som samtidig kan ha forståelse for flere tekniske fag, og bruke kunnskapen til å planlegge det fysiske samfunnet rundt oss.  For at flere skal få øynene opp for utdanningen må veiledningen i videregående bli bedre.

– Hvilke apper klarer du deg ikke uten på jobb og når du er hjemme?

– På jobben er det helt klart Outlook som gjelder. I heimen er jeg helt avhengig av Instagram.

– Hvordan tror du yrket ditt ser ut om 10 år?

– Om 10 år tror jeg all planlegging og medvirkning i mitt yrke kommer til å være i 3D. I tillegg tror jeg det kommer til å være flere av oss.