Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde av en sivilingeniør som bruker et teknisk instrument i matt krom

Mastertillegg. Sivilingeniører tjener 26,1 og 21,2 prosent mer enn ingeniører i henholdsvis statlig og privat sektor (Foto: Gettyimages)

Stabilt mastertillegg for sivilingeniører

Sivilingeniører tjener 26,1 og 21,2 prosent mer enn ingeniører i henholdsvis statlig og privat sektor, ifølge lønnsstatistikk fra Statistisk Sentralbyrå. Mastertillegget for sivilingeniører har hatt en stabil utvikling siden statistikken startet i 2015. Det har vært en liten oppgang i statlig sektor, og en liten nedgang i privat sektor.

Tallene er hentet fra SSBs lønnsstatistikk hvor alle lønnsmottagere inngår i underlaget. Statistikken baseres på a-meldinger hvor arbeidsgiverne rapporterer både lønn og yrkesklassifisering. SSB har tidligere opplyst at yrkesklassifiseringen i grove trekk passer med utdanning, selv om klassifiseringen teknisk sett skal baseres på arbeidsoppgaver og ikke utdanningsnivå.

Sivilingeniører og ingeniører som er ledere kommer inn under andre yrkesgrupper i standard for yrkesklassifisering. Tallene inkluderer bonus og ulempe, men ikke overtid. Det samlede utvalget for arbeidsforhold i 2019 utgjør 75 114 for ingeniører og 46 001 for sivilingeniører.

Les også: Fortsatt shipping på lønnstoppen

stabilt-mastertillegg-fo

sivilingenirenes-mastert