Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Ronny og Tuva

IKKE KJÆRESTER PÅ JOBB: Tuva og Ronny mener privatlivet og jobben skal være to forskjellige ting. Foto: Sondre Tallaksrud.

– Pass deg for fuckboys på jobben

Ronny og Tuva vil både anbefale, og ikke anbefale folk å finne kjærlighet på jobb. – Ikke vær et rævhøl, så går det alltid bra.

Ronny Brede Aase og Tuva Fellman, kjent fra blant annet P3, ble sammen mens de begge jobbet i NRK. 

– Første gang jeg så henne var hun en brautende dame som kom inn i P3, og jeg husker at hun røykte, sier Ronny.

Det gikk en god stund før Tuva la merke til Ronny.

– Jeg kan ikke sitte å pjuske på Ronny i et møte

– Første gangen jeg la merke til Ronny var da han gikk i det styggeste plagget jeg noensinne har sett, en lang svart frakk, sammen med slitte olabukser og fargesprakende hettegenser, sier Tuva.

– Ja det var en mørk periode, sier Ronny.

Hør Ronny og Tuva snakke om å være kjærester på jobb her:

De hadde god kjemi helt fra starten, men rørte likevel i overflaten ganske lenge før de fant ut at det var noe mer enn et vennskap.

– Det var ikke kjærlighet ved første blikk. Men det var flere fester hvor folk reagerte på at vi snakket så lenge med hverandre, sier Ronny.

– Det var en kveld, jeg og alle vennene mine var på et av mine yndlingssteder, shottet og danset til høy musikk. Så fikk jeg vite at Ronny var på et helt annet sted i byen, sier Tuva.   

– Et sted uten musikk, hvor det var en rolig stemning, helt annerledes enn hva jeg var ute etter den kvelden. Men det var ett eller annet som dro meg dit likevel, og da skjønte jeg at det var noe mer, sier hun.

Ronny Brede Aase og Tuva Fellman
KUNNE IKKE KYSSET HVERANDRE PÅ JOBB: Ronny og Tuva mener man ikke burde være for klissete foran andre kolleger. Foto: Privat.
Ronny Brede Aase og Tuva Fellman
SKILLER PÅ JOBB OG FRITID: Ronny og Tuva skiller mellom jobb og fritid, men synes av og til det kan være vanskelig med gråsonene, som jobb-fester. Foto: Privat.

Kunne aldri ha kysset Ronny på jobben

De syntes ikke noe om å være kjærester på jobben. Tuva klemte de andre kollegaene mye mer enn hun klemte Ronny, og var ikke komfortabel med at folk skulle vite det i starten. De jobbet jo også i forskjellige byer i den første tiden, så det var lettere å skjule det.

Da de selv var trygge på at dette ikke bare var en kort flørt, ble det kjent på jobben at de var sammen. Først sa de det til Silje Nordnes og Niklas Baarli, så resten.

– Var dere klar over NRK sine retningslinjer på sånt før dere satte i gang?

– Nei, men det er så jævla mange i NRK som er sammen, det er ikke uten grunn at det eksisterer en egen NRK-barnehage for å si det sånn, sier Tuva.

De bestemte seg tidlig for å ha strenge regler når de jobber sammen. De mener likevel at de må kunne bidra på lik linje i møter og prosjekter som andre. Om det kommer opp noe som omhandler den andre, så velger de å melde seg inhabile.

– Det er ikke lov å være kjærester på jobben i det hele tatt, mener jeg. Jeg kunne aldri kysset Ronny på jobben. Jeg kan ikke sitte å pjuske på Ronny i et møte, og vi kan ikke snakke om ting som foregår hjemme. Den delen må vi skru av, sier Tuva.

– Ja, jeg kan ikke midt i et møte si: "To sekunder, to sekunder, stopp, Tuva, vi har glemt å skru av ovnen hjemme?" Sier Ronny.

– Jeg tror jeg overkompenserer med å gi flere klemmer til andre kollegaer enn Ronny. Jeg vil ikke åpne en millimeter en gang for at det skal kunne bli brukt mot oss.

De mener likevel det er forskjell på å stå å kline foran pulten til en kollega, og gi hverandre et kyss når alle har gått ut fra et møte for eksempel.

– Hvor mye kan man gjøre på jobb, kan man for eksempel ha sex på handicapdoen når alle er ute?

– Ja det synes jeg er greit, om ingen får vite om det så er det ok, sier Tuva.

– Jeg synes jo ikke det da, tenk om noen likevel får vite om det, hva da? Sier Ronny.

– Ikke vær et rævhull

– Har dere noen tips til andre som liker en på arbeidsplassen?

– Men jeg tror altså med det her, som alt annet verden. Hvis du ikke er et rævhulll, så går det veldig ofte bra. Hvis du oppfører deg pent mot andre, både i relasjoner og på arbeidsplassen og i forhold, så skal du se at du kommer ut av det med stort sett bare gode venner, sier Ronny..

Tuva mener også det er ekstra viktig å være trygg på  personen før man beveger seg inn i noe seriøst.

– Jeg har jo endt opp med å bli forelska i en fyr på jobb, som er en ålreit fyr.  Det hadde vært verre hvis jeg ble forelska i en fyr på jobb som ikke var ålreit. Det er jo noen, både kvinner og menn,  som rett og slett er kjipe, og som gir uttrykk for at jeg er også er keen på deg, og så ligger man sammen, og så er det liksom hardt og brutalt etterpå, sier Tuva.  

– Oversatt: Pass deg for fuckboys på jobben, legger hun til.

– Hvordan går det med dere nå?

– Nå har vi fått et lite barn, så livet går veldig bra. Ikke slitsomt i det hele tatt, bare å få barn, sier Ronny ironisk.

– Vi jobber nå tett sammen også, vi har en podcast bare vi to, så nå kan vi kline så mye vi vil. Vi har lært oss de siste 10 årene at vi kan både jobbe sammen og være sammen på privaten. Det er nok ikke alle dette opplegget passer for, sier Tuva.

Ronny Brede Aase og Tuva Fellman
BARN OG PODCAST: Ronny og Tuva har fått barn og jobber samtidig tettere sammen enn noensinne. Foto: Privat.