Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Espen Barth Eide

En entusiastisk Espen Barth Eide gratulerte Tekna med den nittende CO2-konferansen – en viktig møteplass for fagfolk fra akademia, forskning, industri og myndigheter. I år holdes den digitalt 20. og 21. januar.

–  Politikernes skyld om vi ikke lykkes med CCS

En entusiastisk nestleder for Stortingets Energi- og Miljøkomiteen Espen Barth Eide gratulerte Tekna med CO2-konferansen som startet i dag. Ifølge Barth Eide er en aktiv industripolitikk for grønne løsninger nå i ferd med å erstatte den fossilbaserte industripolitikken i Norge.

Om vi ikke lykkes med å nå målsettingene i Paris-avtalen er det ikke næringslivets, teknologenes, investorenes eller Greta Thunberg-generasjonens skyld. Da er det politikernes skyld. Det sa nestleder for Stortingets Energi- og Miljøkomiteen Espen Barth Eide under åpningen av Teknas CO2-konferanse 20. januar. Barth Eide uttalte seg veldig positivt om den grønne industrielle veksten som er på gang, ikke bare i Norge, men i store deler av verden.

– Det er ennå noen år igjen av fossilalderen, men når vi kommer dit at forbrukerne ikke vil ha fossile produkter lenger, skal vi stå klare med de alternative løsningene, sa han.

Han mente den grønne veksten kan gi høy sysselsetting, og sa at vi har en fantastisk mulighet nå med utviklingen av karbonfangst og lagring, der Norge har tatt en lederrolle.

Les også om karbonfangst ved Norcem i Brevik.

Barth Eide sa at CO2-avgifter er et godt virkemiddel, men at politikerne også må finne andre virkemidler for å støtte videre forskning på teknologien og videreutvikling av løsninger for karbonfangst og lagring.

–  Nå trenger vi å føre en aktiv industripolitikk på området, slik vi gjorde i starten på oljealderen i Norge på 1970-tallet. Vi har satt oss store mål, og kan lykkes så lenge politikerne er  enige om målene.  

Følg konferansen her.