Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Tore Betten foran Barcode i Oslo

Tore Betten var usikker på studievalgene, men endte opp med en anvendbar kombinasjon og spennende jobb

Planløs suksess

Da Tore Betten studerte matteknologi, hadde han aldri sett for seg at han skulle ende opp i en bedrift som driver med tog, buss og gods. I dag er han imidlertid glad for at han ikke låste seg til en spesifikk plan da han var på vei ut i yrkeslivet.

Hva drømte du om å bruke utdannelsen din til da du begynte å studere?
– På daværende tidspunkt var drømmen helt enkelt å finne meg en meningsfylt jobb.

Hvorfor valgte du den studieretningen du gjorde?
– Jeg syntes matteknologi var det mest spennende alternativet. Men i løpet av de tre årene på studiet, og 6 måneder med praksis innen matproduksjon, innså jeg at bransjen kanskje ikke var for meg. Når det gjaldt videreutdanning hadde jeg valget mellom bioteknologi eller HMS i Trondheim, og matvitenskap i Ås. Valget falt på HMS på Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse. Det masterstudiet hadde en fin kombinasjon av bred fagpakke og spennende jobbutsikter.

Hvor tidlig i studiet begynte du å jakte på jobb?
– Jeg myste litt på jobbannonser det siste året, og startet jakten 6 måneder før innlevering.

Hvordan endte du opp med den jobben du har nå?
– Etter noen år som operativ HMS-ingeniør og -leder i AF Gruppens anleggsvirksomhet, så jeg muligheten til å få lov til å bruke de praktiske erfaringene mine i en mer strategisk stilling hos NSB-konsernet, nå Vy.

Hva innebærer stillingen din?
– HMS, som står for helse, miljø og sikkerhet, er en samlebetegnelse på arbeid med helsevern, miljøvern, arbeidsmiljø, sikkerhet og trygghet for ansatte og brukere. Som en del av en sentral HMS-funksjon i Vy, yter jeg operativ lederstøtte og gir råd innen hele det HMS-faglige området for konsernets ledere. Jeg implementerer besluttet politikk, retningslinjer og prosesser, samt leder forbedringsprosjekter og utvikler rapporter basert på sykefravær og arbeidsmiljø, på overordnet nivå.

Hvordan ser arbeidshverdagen din ut?
– Den er veldig variert. Jeg kan helt ærlig si at ingen dager er like. Jeg har kontorplass i Oslo sentrum, men vår virksomhet er spredt utover store deler av landet, og noe i Sverige. Derfor har jeg også mange gode muligheter til å få luftet meg.

Hva liker du best med jobben din?

– Jeg er så heldig at jeg sitter i en stilling hvor jeg både kan, og må, ha kontakt med et helt konsern. Det er rundt regnet 10 000 mennesker og mange forskjellige fagfelt. Dermed blir jeg kjent med nye mennesker og fag ukentlig. Jeg blir dessuten stadig overrasket over hvor mange smarte, reflekterte og rause mennesker jeg jobber med. Det er luksus!

Hva er ditt beste råd til studenter som ikke vet hva de skal bruke utdannelsen sin til?
– Du er ikke nødt til å ha en plan. Begynn å søk på de stillingene som ser spennende ut, eller som er tilgjengelige, og ta det derfra. Jeg kunne aldri sett for meg at jeg skulle ende opp i en bedrift som driver med tog, buss og gods. Men sånn ble det – og det er jeg veldig fornøyd med.