Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Foto av Hege Instresand under en julepynt

Hege Indresand har funnet julestemningen hjemme på Sørlandet.

Påfyllkopp – den mest geniale gaven jeg har fått

Vi kjører en julespesial av Ukas Tekna-medlemmer, med uhøytidelige spørsmål om julefeiringen. Denne gangen er det Hege Indresand vi spør.

Navn/alder: Hege Indresand (43)
Utdanning: PhD Kjemi
Jobb: Seniorforsker i NORCE

– Hvor lang juleferie skal du ha?
– Det blir nok nesten to uker borte fra kontoret, men ikke fra PC-en og noen dager med rapportskriving.

– Hva skal du gjøre i jula?
– Feire julaften hos søster med familie og så rive ned en vegg i stua, tenkte jeg. Jeg håper jo selvfølgelig at skisesongen starter opp på Sørlandet der jeg bor, men det ser ikke lyst ut per i dag.

– Har du en fast juletradisjon – hvilken?
– Jeg MÅ høre på sølvguttene på julaften.

– Klarer du å ta helt fri fra jobben i jula?
– Ja! Det er viktig å koble skikkelig av og fokusere vekk fra PC og mobil, og mot mennesker, og dyra. Å skru helt av. Kjede seg, rett og slett. Men jeg har en skikkelig gøy rapport å skrive på som nok vil fylle de arbeidsdagene vi har innimellom feriedagene.

– Hvilken teknologi klarer du deg ikke uten i jula?
– På minimumsnivå en musikkspiller med høyttaler så man kan nyte litt musikk, … og jeg hadde klart meg uten hvis jeg var langt ute på vidda, men må si TV.

– Hva spiser du på julaften?
– Vi er en ribbe-familie.

– Hva er den rareste/morsomste julegaven du har fått?
– Ett år for noen år siden fikk jeg en sånn Statoil kaffeavtalekopp ( nå Circle K) av svogeren min, og jeg har siden tenkt at dette er jo den mest geniale gaven… Jeg har dessverre ikke fått det siden. Tenker på det hver jul og hver gang jeg er på en bensinstasjon.