Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Simon Halstensen med solbriller i et hus i jungelen

Ferierer. Her er Simon Halstensen ferierende i Kenya. Foto: Privat

Møt realfagets nye elitestudent

Simon Halstensen er en av de ti studentene på det nye honours-programmet i realfag ved Universitet i Oslo. Med i underkant av seks i snitt er han en av de som overkom Norges høyeste poenggrense.

Les om det nye realfag-programmet som gikk rett inn på den norske studietoppen.

Navn: Simon Halstensen
Alder: 19 år
Bakgrunn: Greåker videregående skole
Kommune: Sarpsborg

Spørsmål: Du har nå kommet inn på det nye honours-programmet med realfag ved UiO. Hvorfor ville du gå akkurat der?

Svar: Oslo er en fin by! Før har det vært Trondheim som gjelder om man vil studere realfag, men det er jo veldig langt unna for veldig mange. Når UiO ordna så det ble en ordentlig satsing i Oslo, så virka det spennende.

Spørsmål: Hvorfor har du valgt å studere realfag?

Svar: Fordi da er det fasit bakerst i boka. Også håper jeg å få bruke det jeg lærer til noe kult en gang, og de mest spennende jobbene er de som krever realfag.

Spørsmål: Med det du vet i dag, hva kan du tenke deg å jobbe med i din fremtidige karriere?

Svar: Det håper jeg at jeg slipper å bestemme meg for helt ennå. Veldig greit med en bachelor som lar deg gjøre litt forskjellig. For oss som ikke helt vet hva vi skal bli! Det blir i alle fall mer skole etter at jeg er ferdig med programmet, også blir det jobb med realfag etter det.

Spørsmål: På hvilken måte mener du at realfag blir viktig for samfunnets utvikling de neste tiårene?

Svar: Er vel de som kan realfag som skal redde verden kanskje? Det viktigste som har skjedd de siste tiårene har det vel vært flinke realister som har fått til, så det skulle jeg tro gjelder de neste tiårene også. Jeg tror vi trenger flinke folk i alle fall, så flere som går på videregående nå burde velge seg realfag.

Spørsmål: Hvilken del av realfag interesserer deg mest?

Svar: Mest moro er det med fysikk! Kjekt med fag som det går an å bruke til ting, og det blir forhåpentligvis noe sånt jeg jobber med på UiO. Synes jevnt over det er spennende med realfag, så det blir bra uansett.

Spørsmål: Hvilken person har inspirert deg mest innen realfag?

Svar: Der kommer jeg til kort altså, beklager det. Men jeg har hatt mange flinke lærere da, så alle de er vel inspirerende.