Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
En mann og en kvinne i verneutstyr på en gressplan med landmålerutstyr

Mer og mindre: Ledere av bygge- og anleggsvirksomhet har hatt høyest vekst i månedslønn det siste året, men tjener likevel mindre enn sivilingeniører i bygg og anlegg.

Landmålere og byggeledere topper lønnsvekst

Ledere av bygge- og anleggsvirksomhet har hatt høyest lønnsvekst blant Tekna-yrkene det siste året. Landmålere og kartografer har hatt høyest lønnsvekst når tillegg og bonuser holdes utenom.

Denne uka presenterte SSB fersk lønnsstatistikk for andre kvartal. En vekst på 5.5 prosent for ledere av bygge- og anleggsvirksomhet holdt til førsteplass blant Tekna-yrkene. Tross høy lønnsvekst tjener imidlertid ledere av bygge- og anleggsvirksomhet mindre enn sivilingeniører i bygg og anlegg (se tabell nederst). Med en vekst på 4,5 prosent har landmålere og kartografer hatt høyest gjennomsnittlig lønnsøkning når tillegg og bonuser holdes utenom.

Flere Tekna-yrker har hatt gjennomsnittlig lønnsnedgang det siste året. Det kan imidlertid skyldes såkalte sammensetningseffekter. Sammensetningen av arbeidstakere vil ha betydning for det totale lønnsnivået dersom ulike arbeidstakere har vidt forskjellig lønn. Dette kom ifølge SSB tydelig frem i 2016 da sysselsettingen i oljenæringen ble kraftig redusert.