Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Portrett av Lise Lyngsnes Randeberg

IT-kompetanse: Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg sier at etterspørselen etter IT-kompetanse underbygger behovet for å utdanne flere, og relevant etter- og videreutdanning.

IT, fisk, olje og metall øker

IT, fisk, olje og metall er næringene med høyest vekst i antall ansatte det siste året. Ledere av olje- og gassutvinning øker mest blant de større Tekna-yrkene.

Denne uka presenterte SSB ferske tall for arbeidsplasser i andre kvartal. Tallene er brutt ned på både yrker og næringer. Blant næringene topper data- og elektronisk industri med en vekst i på 12 prosent i antall arbeidsplasser det siste året. Kongsberg Maritime er Norges største selskap i denne næringen.

Fiskerinæringen, oljetjenester, IT-tjenester og metallvareindustri følger på de neste plassene. Her er Norges største selskaper henholdsvis Austevoll Seafood, Aker Solutions, Evry og Kongsberg Defense & Aerospace.

Tekna-presidenten fremmer IT-kompetanse

Blant Tekna-yrkene er det som vanlig flere IKT-yrker som topper listen over størst vekst det siste året. Nett- og multimediautviklere ligger aller øverst i prosent, men i antall er dette en liten yrkesgruppe. Blant de større yrkesgruppene topper ledere av olje- og gassutvinning foran programvare- og applikasjonsutviklere.

–  Etterspørselen etter kompetanse innenfor IKT er fortsatt stor. Derfor har også Tekna vært opptatt av at vi både må utdanne flere, og få på plass relevant etter- og videreutdanning, sier Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg.

Ledere av olje- og gassutvinning er et av flere lederyrker som har hatt høy vekst det siste året. Det samme gjelder ledere i fiskerinæringen, bygge- og anleggsvirksomhet, IKT-enheter og forsknings- og utviklingsledere.

–  Det er gledelig hvis det er flere av våre medlemmer som har fått ledende stillinger i flere sektorer. Vi trenger flere ledere som forstår teknologien og hvilke muligheter den gir, sier Lyngsnes Randeberg.