Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Cecilie Daae Nilsen

Cecilie Daae Nilsen stortrives i jobben som systemutvikler i mobilbanken Bulder Bank.

Cecilie er medlem 80 000!

Cecilie Daae Nilsen er Tekna-medlem 80 000. Dette ble klart da foreningen nylig passerte det magiske nummeret. – Dette var overraskende og veldig gøy. Litt som å være kunde nummer en million i butikk, ler hun.

Rekordmedlemmet Cecilie Daae Nilsen er 33 år fra Bergen, og jobber som systemutvikler i Bulder Bank. Hun har informatikkbakgrunn fra Universitetet i Bergen (UIB).

– Jeg er nyutdannet master i informatikk fra UIB. Ikt er kjempespennende, og etter å ha jobbet i ni år med datasystemer i min forrige jobb, skjønte jeg etter hvert at jeg var mer interessert i selve systemene og hvordan de er bygget opp, enn i å bare bruke dem. Dermed ble det mer studier. Nå har jeg akkurat begynt i en kjempespennende jobb i Bulder Bank, som er en mobilbank som lanseres denne høsten, sier hun.

Daae Nilsen er en av relativt få kvinner som har valgt ikt-studier, selv om antallet nå er stigende. Bare 18 prosent av Teknas Ikt-medlemmer er kvinner.

– Jeg vet at vi er litt få kvinner som har ikt-bakgrunn, men mitt inntrykk er at vi blir stadig flere. Mitt råd til jenter som liker ikt er å kjøre på. Det er kjempegøy, og det er absolutt ikke noe hinder å være kvinne, sier hun.

Trenger flere IKT-kvinner

Cecilie Daae Nilsen meldte seg inn i Tekna da studiene ble fullført og hun begynte i Bulder Bank.

– Jeg hadde hørt om Tekna da jeg studerte, og vet at det følger mange fordeler med medlemskapet. I tillegg hadde jeg forsikringene mine i Gjensidige, og da får man store rabatter som Tekna- medlem, sier hun.
Generalsekretær i Tekna Line Henriette Holten synes det er spesielt hyggelig at medlem 80 000 er en kvinne med ikt-utdanning. Dette er det største fagområdet i Tekna.

– Vi ser at ikt blir stadig viktigere i samfunnet i takt med digitaliseringen og automatiseringen av samfunnet. Norge trenger mer ikt-kompetanse, og da må vi også ha med kvinnene. Vi trenger absolutt flere som Cecilie, sier hun.
Holten påpeker at andelen kvinner som tar høyere utdanning innen realfag og teknologi er økende, og at det blant de yngste kullene nå nesten er like mange kvinner som menn.

– Vi er absolutt på rett vei. Vi trenger de beste hodene, og da må vi ha med begge kjønn, sier hun.

Rekordsterk vekst

Tekna har hatt en rekordsterk vekst det siste året, og hittil i 2019 har nettoveksten vært på over 3500 medlemmer.

– Allerede 30. august klarte vi å nå målet om 80 000 medlemmer – opp fra 76 500 ved årsskiftet. Dette viser at høyt utdannede teknologer, naturvitere og realister ser verdien av å være organisert. Det sikrer støtte og innflytelse for egen jobbsituasjon. Høy organisasjonsgrad er dessuten nødvendig for å bevare måten vi organiserer arbeidslivet på i Norge, sier Holten.
Generalsekretæren understreker at vekstambisjonene fortsatt er store i Tekna.

– Vi har som mål å samle alle som har høyere utdanning innen teknologi og realfag hos oss. Da må vi være faglig relevante, ha det beste juridiske tilbudet, ha lokalavdelinger over hele landet med mangfoldige møteplasser og faglig innhold, de beste forsikringene og banktjenestene, samt gi støtte til medlemmene i lønns- og interessespørsmål. I tillegg skal vi være synlige og slåss for medlemmene i samfunnsdebatten, påpeker Holten.