Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
2 menn som overrekker en pris

En glad gründer Jonas C. Jeppesen (t.v.) fra Zyberia mottok prisen Årets Helsegründer under Helseteknologikonferansen 12. oktober. Sverre Røed-Bottenvann fra Tekna overrakte prisen på vegne av arrangørene Norwegian Smart Care Cluster, Norway Health Tech og Tekna.

Ble Årets Helsegründer

Helsetech-selskapet Zyberia ble kåret til Årets Helsegründer under Helseteknologikonferansen 2022, for utviklingen av helseplattformen HealthB. Den lar pasienten selv samle og dele helseopplysninger med helsepersonell som lege, tannlege, psykolog og fysioterapeut.

Blant hele 20 nominerte selskaper ble det norske helsetech-selskapet Zyberia kåret til Årets Helsegründer under Helseteknologikonferansen 2022 for utviklingen av den personlige helseplattformen og appen HealthB.

Husker ikke egen helsehistorie

– Det er helt fantastisk å motta denne prisen. Vi har jobbet steinhardt, og dette er en validering på at vi har lykkes med utviklingen av produktet, sier daglig leder og gründer Jonas C. Jeppensen.

Jeppesen som selv er fastlege, forteller at i dag bruker leger mye av konsultasjonen med pasienten på å registere helsedata manuelt. Konsultasjonene oppleves som lite effektive, og leger opplever at pasienter og pårørende ikke får med seg all informasjon.

– Hvordan kan du be folk ta ansvar for sin egen helse, når de ikke husker sin egen helsehistorie, spør Jeppensen.

Med HealthB som teamet hans i Zyberia har utviklet, kan hver enkelt pasient lage notater om hvordan de føler seg over tid, notere spørsmål de har før de søker hjelp, og de kan skrive inn legens råd og behandlingsplan.

Hjelp til riktige beslutninger

– Med appen kan du selv få full oversikt over dine egne helsedata, som bruk av medisiner og diagnoser, og allergier. Det er de tre viktigste tingene en lege trenger å få oversikt over, sier Jeppensen.

Jeppesen er opptatt av at hvert menneske skal eie sitt eget helseunivers, og da er HealthB en godt verktøy for å samle, strukturere, forstå og kommunisere sin egen helsehistorie.

– I stedet for å bruke 5-15 minutter på å fortelle din helsehistorie i en stressende situasjon som syk, tar det kanskje bare 3 sekund å vise frem informasjonen du har selv har samlet, sier Jeppesen.

– Pasienten kan sikre seg at han alltid blir forstått og det hjelper legen til å ta de riktige beslutningene.

Han opplyser at produktet er lett tilgjengelig i Google Play og Apple Store, og at det er utstyrt med sikker innlogging. Appen kan også kombinere input og data fra ulike kilder og andre eksterne apper som for trening, søvn og ernæring.

Det er syvende gang Helseteknologikonferansen arrangeres i år. Konferansen er et samarbeid mellom Norwegian Smart Care Cluster, Norway Health Tech og Tekna. I år gikk det av stabelen 12. oktober på Scandic Fornebu Hotel i Bærum.