Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Daglig leder Joachim Vie i Norse Feedback

Daglig leder Joachim Vie i Norse Feedback var veldig glad for gründerprisen i helseteknologi, her foran standen selskapet har på Helseteknologikonferansen

Digitalt samtaleverktøy for psykisk helse vant gründerpris

Gründerselskapet Norse Feedback ble kåret til årets helseteknologigründer under Helseteknologikonferansen 2021, for utviklingen av verdens første persontilpassede kartleggings- og samtaleverktøy innen psykisk helse.

Juryen, som besto av industripartnere og fagmiljøer, skriver i sin begrunnelse at kombinasjonen av teknologi, faglig/forskningsmessig forankring og tydelig brukergruppe er veldig god, og at løsningen har potensiale til å gjøre en stor forskjell for pasienter/brukere og helsepersonell.

– Dette var veldig kjekt, og en stor anerkjennelse, sa daglig leder Joachim Vie som tok imot utmerkelsen på vegne av Norse Feedback. Han forklarte at Norse er en programvare for behandlere og pasienter som fungerer i sanntid.

– Vi har gjort et stort arbeid med å identifisere hvilke behov klinikere og pasienter har i behandlingsprosesser innen psykisk helse og rus, og har laget et system som ivaretar dette.

Sammen med klinikere og pasienter er det definert hvilke prosesser som hindrer eller fremmer behandling. Selskapet har utviklet en teknologi som helhetlig kartlegger relevante symptomer, sammen med prosesser og alliansemål, for å speile det som skjer i terapier.

–  Det er ikke alltid så lett å sette ord på ting i en samtalesituasjon med en behandler. Derfor har vi laget et system der utgangspunktet for behandling er en kartlegging som gjøres før første konsultasjon. Pasienten kan ligge på sofaen hjemme og svare på spørsmål via smarttelefonen. Svarene på en rekke spørsmål gir indikatorer på hvor alvorlig lidelsen er, og behandleren kan legge opp terapien deretter.

Ifølge Joachim Vie lærer programvaren aktivt av, og tilpasser seg den enkelte pasientens responser.

– At dette også er tidsbesparende både for pasient og behandler er også en stor fordel, sa han.

Metoden er utviklet av professor Christian Moltu og psykolog Sam Nordberg. De to er sammen med Kunnskapsparken Vestland (på vegne av Helse Førde) hovedeierne i selskapet.

Det var til sammen 21 nominerte til prisen denne gangen.

Helseteknologikonferansen, som er et samarbeid mellom Norwegian Smart Care Cluster, Norway Health Tech og Tekna, gikk av stabelen 12. oktober som et hybridarrangement, fysisk på Scandic Fornebu Hotel i Bærum og online.