Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
En gruppe unge mennesker på en båt

Gjennom pro-bono-prosjekt støtter Kraftlauget bærekraftmålet Stopp klimaendringene. På studietur til Svalbard (med betalte klimakvoter) har de ansatte selv observert det som skjer. (Foto: Kaisa Kamilla Soleng)

– Andre grunnverdier enn "røkla"

IT-konsulentselskapet Kraftlauget i Bergen har gått fra én til 22 ansatte på litt over et år. Her svarer fem av selskapets Tekna-medlemmer på tre spørsmål om lønn og karriere i IT-næringen.

I den nye serien «Tekna-bedrifter med jobbvekst» ser vi nærmere på selskaper som skaper nye arbeidsplasser for Tekna-medlemmer. Det suksessrike konsulentselskapet Kraftlauget AS er en krysning mellom kommersialisme og idealisme.

Les mer om hvordan selskapet har vokst: Strømmer til idealistisk it-selskap.

Her er spørsmålene til fem Tekna-medlemmer i bedriften:

  1. Hvorfor valgte du å jobbe for Kraftlauget?
  2. Hvordan opplever du arbeidsmarkedet for IT-kompetanse?
  3. Hvordan vil du beskrive lønnsutviklingen for IT-kompetanse?

Her er svarene fra fem av Tekna-medlemmene i Kraftlauget:

Cecilie C. Grimelund Snyen

Frontend-utvikler

  1. Jeg valgte Kraftlauget fordi jeg følte det var en unik sjanse til å være med på noe nytt - helt fra starten av. Det er kjekt å kunne være med å påvirke arbeidshverdagen sin. Det er selvfølgelig også et pluss at Kraftlauget har en klimapositiv profil.
  2. Mitt inntrykk er at markedet har et sterkt behov for IT-kompetanse og at man er sikret jobb i lang tid fremover. 
  3. Den går i hvert fall ikke nedover.
    Cecilie Grimelund Snyen
    Cecilie C. Grimelund Snyen
    Roger Heggernes Pedersen
    Roger Heggernes Pedersen

Roger Heggernes Pedersen

Arkitekt og utvikler

  1. Hele yrkeslivet har jeg jobbet for store IT-organisasjoner. Da Kraftlauget spurte meg så jeg en sjanse til å få jobbe i mer “agile” bedrifter og samtidig jobbe med andre og flere teknologier. I tillegg tror jeg på og støtter Kraftlaugets bærekraftsmål og fokus på den enkelte ansatte. Hittil har dette vist seg å være mål som blir oppfylt.
  2. Selv etter Covid-19 slo til vil jeg påstå at markedet skriker etter IT-kompetanse og jeg ser ikke for meg at det avtar med det første.
  3. Jeg vet egentlig ikke. Jeg jobbet et sted i elleve år og så jo at IT betalte seg bedre enn mange andre yrker. Da jeg byttet jobb (ikke til Kraftlauget) merket jeg at betalingsviljen var rimelig stor (eller så var jeg underbetalt ;-)). Om jeg har rett i punkt 2 vil det nok være greit betalt i framtiden også.

Olve S. Hansen

Arkitekt og utvikler

  1. Jeg kjenner godt de som grunnla firmaet fra før, og det var fristende å få være tidlig med på å bygge et nytt konsulentfirma fra grunnen av med andre grunnverdier enn «røkla».  
  2. I tiden der alle skal effektivisere og digitalisere så er det en skrikende etterspørsel etter grunnleggende IT og spesifikt utviklerkompetanse i alle segmenter. Jeg ser også at mer spesialisert kompetanse har fått et stort oppsving, da typisk sky-infrastruktur, data science/big data (også kalt statistikk) og kunstig intelligens. 
  3. Jeg har inntrykk av at så lenge man holder seg godt oppdatert og holder entusiasmen og interessen for sitt fag ved like så vil lønnsutviklingen være positiv og vedvarende.  
Olve S. Hansen
Olve S. Hansen
Erlend Mongstad
Erlend Mongstad

Erlend Mongstad

Java-ekspert med master i database fra NTNU

  1. Eg hadde allereie eit tilbod frå eit anna nyoppstarta konsulentselskap her i Bergen, men då Kraftlauget kom på bana tippa vektskåla fort i deira favør. Det var rett og slett ein totalpakke ispedd tidlegare gode kollegaer (frå TietoEvry), ansatte med stor fagleg kompetanse og miljø- og nynorskprofil. Ta med ein dose 40-årskrise for ein kar som hadde jobba 13 av 15 år i same bedrift, og jobbyttet var eit faktum.
  2. For meg så verkar arbeidsmarknaden veldig god. I min førre jobb så sleit me veldig med å få tak i folk med den rette (senior)kompetansen, og det tolka eg at ikkje var fordi folka ikkje fantest, men fordi dei kunne velga og vraka i jobbar, og dermed sikra gode rammevilkår. Kjenner ikkje så godt til marknaden for nyutdanna, men eg kan ikkje skjønna noko anna enn at dei aller fleste nyutdanna får seg jobb før endt studie (noko eg sjølv gjorde i 2005).
  3. For min eigen del så har mi eiga lønnsutviklinga dei siste åra gått hand i hand med nemnde problem med å få tak i den rette kompetansen. 
Trond Blomholm Kvamme
Trond Blomholm Kvamme

Trond Blomholm Kvamme

Full-stack utvikler og arkitekt

  1.  Hovedsakelig fordi jeg ønsket å komme meg inn i et større IT-miljø og komme litt tettere på næringslivet generelt sett i Bergen. En annen viktig grunn er at jeg nå får være med å bygge opp en prosjekt-gruppe fra bunnen av, noe som blir utfordrende og spennende.
  2. Veldig bra for de med IT-kompetanse. På den annen side så er det utfordrende for en bedrift som vil ansette da det er vanskelig å finne gode kandidater.
  3. Veldig bra for min egen del. Et tips til arbeidsgivere som har IT-kompetanse de har lyst til å beholde, så gjelder det å følge med på dette. Ellers kan det fort komme et fristende tilbud fra en konkurrent, og da kan det være for sent. Lønn er sjelden primærfaktor etter min erfaring, men det er definitivt noe som kan tippe vektskålen.